pondelok, 18. júla 2011

Zemiaky s koriandrom


Zemiaky s koriandrom



CO POTREBUJETE (na 2-3 porcie):

5 stredne velkych zemiakov
1 lyzica oleja
1/2 lyzicky rimskej rasce
1/3 lyzicky kurkumy
sol
troska vody na podliatie
2 hrste nasekanej cerstvej koriandrovej vnate



AKO POSTUPOVAT:

Zemiaky osupeme a pokrajame na male kocky.

V panvici zohrejeme plej, pridame rimsku rascu, nechame ho prasknut. Potom pridame kurkumu.

1



Pridame nakrajane zemiaky, sol, dobre premiesame a podlejeme troskou vody. Vodu privedieme do varu, ohen zmiernime a prikryte varime do makka. Ak sa vam voda vyvari, podlejte zasa po troske. Vysledne zemiaky vsak musia zostat bez stavy.

2



Nakoniec do zemiakov primiesajte koriandrovu vnat.

3

2 komentáre:

  1. Kym si ty Miska oddychujes na dovolenke, ja sa potim s tvojimi receptami pri sporaku....;)) Tieto zemiacky mne osobne velmi chutili, ostatnym v rodine chuti z tvojej stranky zatial vsetko:) Navarene za 5 minut, moja rec! Stale doma spomeniem, ze je to recept od teba a manzel nikdy nezabudne povedat, ze Sunil mal viac stastia ako on....:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hihi, Sunil si prve roky odtrpel tiez svoje :) a aj dnes sa mi obcas zadari jedlo pre masurka :)

      Odstrániť