piatok 9. septembra 2011

Besan Roti / Flat bread made of chickpea flour

besan roti



ČO POTREBUJETE (na 7ks):

soľ
2 lyžice Ghee
voda izbovej teploty podľa potreby

celozrnná múka Atta na vaľkanie placiek
ghee počas pečenia


besan roti



AKO POSTUPOVAŤ:

Do misky preosejeme múku Besan, pridáme soľ a zamiešame. V strede urobíme malú jamku, kde nalejeme troška vody a pridáme ghee, začneme prstami spracovávať cesto. Postupne pridávame vodu podľa potreby a vypracujeme pevné, nelepivé cesto. Odložíme ho do misky, potrieme olejom a misku prikryjeme čistou kuchynskou utierkou a cesto necháme 30 minút odležať. 



Cesto rozdelíme na rovnako veľké guľôčky, ktoré sú o niečo väčšie ako pinpongová loptička. S každou pracujeme zvlášť. Dáme si zohriať panvicu. 

Vezmeme guľôčku, sploštíme ju v dlaniach a obalíme v múke Atta. 



Keď je panvica dostatočne horúca, oheň zmiernime na stredne silný. Vyvaľkáme tenšiu placku, ktorú položíme na zohriatu panvicu a po jej okrajoch nakvapkáme lyžičkou troška ghee. 



Chvíľku opekáme, obrátime a zasa chvíľku opekáme. Obrátime ju niekoľkokrát, kým nie je z oboch strán do hneda. Hotové placky vložíme do čistej kuchynskej utierky, aby neoschli a nevychládli.



Môžeme podávať rovnako ako Chapati.

4 komentáre:

  1. fuuuha vypadá to ako svokrine lokše :-) BTW, Miška ty sa poznáš s &Katkou Krištofovou? &je to spolužiačka a kamarátka môjho manžela :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Katku Kristofovu som spoznala na fejsbuku cez moj blog :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ... moje moc moc oblubene.. a hlavne vela Amul masla na vrch... mnamko velke..

    Darina

    OdpovedaťOdstrániť