ČO POTREBUJETE (na 7ks):
soľ
2 lyžice Ghee
voda izbovej teploty podľa potreby
celozrnná múka Atta na vaľkanie placiek
ghee počas pečenia
AKO POSTUPOVAŤ:
Do misky preosejeme múku Besan, pridáme soľ a zamiešame. V strede urobíme malú jamku, kde nalejeme troška vody a pridáme ghee, začneme prstami spracovávať cesto. Postupne pridávame vodu podľa potreby a vypracujeme pevné, nelepivé cesto. Odložíme ho do misky, potrieme olejom a misku prikryjeme čistou kuchynskou utierkou a cesto necháme 30 minút odležať.
Cesto rozdelíme na rovnako veľké guľôčky, ktoré sú o niečo väčšie ako pinpongová loptička. S každou pracujeme zvlášť. Dáme si zohriať panvicu.
Vezmeme guľôčku, sploštíme ju v dlaniach a obalíme v múke Atta.
Keď je panvica dostatočne horúca, oheň zmiernime na stredne silný. Vyvaľkáme tenšiu placku, ktorú položíme na zohriatu panvicu a po jej okrajoch nakvapkáme lyžičkou troška ghee.
Chvíľku opekáme, obrátime a zasa chvíľku opekáme. Obrátime ju niekoľkokrát, kým nie je z oboch strán do hneda. Hotové placky vložíme do čistej kuchynskej utierky, aby neoschli a nevychládli.
Môžeme podávať rovnako ako Chapati.
fuuuha vypadá to ako svokrine lokše :-) BTW, Miška ty sa poznáš s &Katkou Krištofovou? &je to spolužiačka a kamarátka môjho manžela :-)
OdpovedaťOdstrániťKatku Kristofovu som spoznala na fejsbuku cez moj blog :)
OdpovedaťOdstrániť... moje moc moc oblubene.. a hlavne vela Amul masla na vrch... mnamko velke..
OdpovedaťOdstrániťDarina
s masielkom su vsetky mnamko ;)
OdpovedaťOdstrániť