štvrtok 15. septembra 2011

Hraskove pyre

hraskove pyre



CO POTREBUJETE (na 2 porcie):

200ml mrazeneho zeleneho hrasku
voda
sol
2 struciky cesnaku
1 lyzica olivoveho oleja
1 lyzica cerstvych listkov maty; nasekane nadrobno
1/2 lyzice stavy z citrona
2 lyzice syru Cheddar; nastruhany



AKO POSTUPOVAT:

Dame si varit vodu do hrnca. Len tolko, aby bol v nej hrasok ponoreny. Ked zacne vriet, vhodime hrasok a 2 minutky povarime. Scedime a dame do misky vychladnut.

Potom dame hrasok do mixera, pridame ostatne suroviny a vymixujeme na pyre. Nakoniec do pyre primiesame nastruhany syr.


Pyre sa hodi ku grilovanym masam, ja som ho dnes podavala s Kuracim tikka.

8 komentárov:

  1. Jo, tak to se mi líbí! K masíčku parádní, k tomu vařené brambory a klidně i dýňové pyré, ať si s těmi barvičkami trochu pohrajeme! :-))) Také se mi líbí ta meduňka - to bych mohla spáchat o víkendu. Včera už byla (letos druhá) dýňová polévka - kvůli ní se těšíme na pozdzim :D
    Měj se krásně
    P.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak toto musi byt mnamka! hrasok, cheddar,medovka.. aaaach, mnam! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. perfektné...myslím, že ešte nejaký recept pridáš :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. :))) uz nepridam! uz nemam suroviny na spekulovanie, vyprazdnujem chladnicku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mňam, hrášek, meduňka a čedar, to musí být fantastické. Určitě velice brzy vyzkouším!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. už to robím asi tretíkrát, výborné pyré ...ešte raz ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super, som velmi rada, ze vam pyre chuti :) one je super hlavne ku grilovanemu :) ale aj tvoje tofu v ryzovom papiery vyzera perfis.

    OdpovedaťOdstrániť