streda 30. novembra 2011

Sampinonova masala

Sampinonova masala


CO POTREBUJETE:

200g sampinonov
3 vacsie cervene cibule
1 vacsia paradajka
1/2 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty
olej

1/3 lyzicky kurkumy
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
1/2 lyzicky kasmirskeho chilli korenia
1 plnsia lyzicka garam masala
sol

troska vody na vymixovanie cibulovo-paradajkovej pasty
cerstva koriandrova vnat


Sampinonova masala



AKO POSTUPOVAT:

V hlbsej panvici zohrejeme olej. Pridame cibulu nakrajanu na polkolieska a cesnakovo-zazvorovu pastu. Restujeme na miernom ohni, kym nie je cibula priesvitna. Premiesavame. Pridame nakrajanu paradajku a premiesavame, kym sa paradajka nerozpadava.

Sampinonova masala


Cibulovo-paradajkovu zmes nechame vychladnut a s trochou vody rozmixujeme na pastu.

V tej istej panvici (neumyvajte ju) zohrejeme troska oleja. Pridame ocistene, nakrajane sampinony a na miernom ohni ich opekame asi 3 minuty. Obcas ich zlahka premiesame. Pridame kurkumu, cierne korenie, garam masala a kasmirske chilli korenie, premiesame...

Sampinonova masala


... ihned pridame cibulovo-paradajkovu pastu, osolime a premiesame. Ak by to bolo prilis huste, pridame trosicka vody a premiesame. Privedieme k varu, ohen zmiernime a zakryte asi 5 minut varime.

Sampinonova masala


Hotove jedlo odstavime z ohna. Pridame umytu, nadrobno nakrajanu koriandrovu vnat a premiesame. Zakryte nechame odstat dalsich 10 minut.

Sampinonova masala


Podavame s indickymi plackami.


Sampinonova masala

9 komentárov:

  1. hmmm.. citim tie vone az sem :))) vyzera to prudko jedlo :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miška, ty vždy tak človeka nalákaš.... nebyť tých korení, tak už aj varím

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento pokrm vypadá nádherně! A určitě skvěle chutná.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Je to taka rychlovka, ak treba nieco rychlo pripravit a chuti to velmi dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. to by mi určite chutilo....vyskúšam to len čo budem mať všetky ingrediencie!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. och boze, Miska, ja nevladzem vôbec komentovat tvoje jedlá, mne sa taaak zbiehajú slinky pri kazdom jednom tvojom recepte. Nevies si predstavit ako rada by som nieco zjedla priamo od teba...také pravé...aaaaaaach

    OdpovedaťOdstrániť
  7. V poslednej dobe mi chodia na mail komentare, ktore potom pod receptom nevidim. Neviem aky problem je. Dnes som si nasla tento uzasny komentar v e-mailovej schranke, ktory mi vycaril usmev na tvari, ten sa mi tam zasekol a pravdepodobne sa budem usmievat cely den :) Velmi pekne dakujem tomu, kto ho napisal a som velmi rada, ze AZ TAK chutilo.

    """Pouzivatel vitas76 zanechal novy komentar k prispevku Sampinonova masala:

    Ani nevis jak jsem vdecny za tvoje recepty... MOC!!! Dnes jsem objevil tvuj web a hned na mne mrkly Houby lineho kuchare. Jaka nahoda zrovna vcera jsem sehnal v AKCI krasne Steakove sampiony (nezni to hrozne steakove houby) :)
    Tak jsem zacal brouzdat recepty od tebe a narazil na tenhle skvelej recept...jelikoz mne Indicka kuchyne bavi vetsinu ingredienci jsem mel.. vyrazil jsem jen pro cerstvy koriandr. Uvaril ochutnal a malem mel orgasmus uzasnw nebeske jidlo ... prilohu moji oblibenou Basmati a jdu se najist Hari Om Miska"""

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj Miska ;)
    Jsem rád že jsem ti svým komentáře přičaroval úsměv na tvou tvář .
    Ještě víc jsem rád že jsem se cca po několika měsících přes google a nakonec pinterest dostal zpět k tvým užasným receptům už jsem ani nedoufal že se mi to podaří Uff uff. Takové věci už mi pls nedělej málem jsme v našem Joga centru vyhlasili den smutku Indické kuchyně poté co jsme se nemohli dostat na tvé původní stránky a nikde ani zmínka kam se obrátit a požádat o přístup :( Až dnes jsem se rozhodl že tu kletbu zlomím stůj co stůj a nakonec se podařilo s pomocí googlu a tveho účtu na printers jsem tě znovu našel !! Díky bohu!! pokud bude v budoucnu potřeba pls notifikuj muj účet hosek76@gmail.com pro tvé blogy at muzu čerpat inspiraci Díky. Jinak všem kterým jsem bud uvařil podle tvých receptů nebo je sami vyzkoušeli opravdu moc chutnalo. Budiž pro tebe velkou chválou jelikož to jsou lidé kteří již několikrát byli v Indii a když se má učitelka vrátila z Kumbameli a já ji po té co jsem jí přivezl z letiště nachystal Sampionovou masalu. Prohlásila že ani nepoznala že už není v Indii.
    Hodně zdaru přeje Petr
    PS:až pojedu do Indie určitě tě navštívím a osobně poděkuji :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeezismarja, nerada som sposobila take soky :D Nedalo sa po zatvoreni povodnych stranok nijak informovat, tak len cez FB skupinu som dala vediet. Ak v buducnosti nastanu zmeny, urcite dam vediet, ale dufam, ze zmeny uz nebudu, lebo teraz su uz oba blogy spojene do jedneho, o co mi slo a nakoniec som to zvladla. Sa strasne moc (aha ako vysoko skacem od radosti!!) sa tesim, ze ti recepty pomohli a jedlo tebe aj hostom chutilo a chuti :) Dakujem a pozdravujem.

      Odstrániť