streda 30. novembra 2011

Šampiňónová masala / Mushrooms masala

Sampinonova masala


ČO POTREBUJETE:

200g šampiňónov 
3 väčšie červené cibule
1 väčšia paradajka
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
olej

1/2 lyžičky mletej kurkumy (haldi)
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 plnšia lyžička garam masala
soľ

troška vody na vymixovanie cibuľovo-paradajkovej pasty


Sampinonova masala



AKO POSTUPOVAŤ:

V hlbšej panvici zohrejeme olej. Pridáme cibuľu nakrájanú na polkolieska a cesnakovo-zázvorovú pastu. Restujeme na miernom ohni, kým nie je cibuľa priesvitná. Premiešavame. Pridáme nakrájanú paradajku a premiešavame, kým sa paradajka nerozpadáva.

Sampinonova masala


Cibuľovo-paradajkovú zmes necháme vychládnuť a s trochou vody rozmixujeme na pastu.

🫚 🫚 🫚

V tej istej panvici (neumývajte ju) zohrejeme troška oleja. Pridáme očistené, nakrájané šampiňóny a na miernom ohni ich opekáme asi 5 minúty. Občas ich zľahka premiešame. Pridáme kurkumu, čierne korenie, garam masala a kašmírske chilli korenie, premiešame...

Sampinonova masala


... ihneď pridáme cibuľovo-paradajkovú pastu, osolíme a premiešame. Ak by to bolo príliš husté, pridáme trošička vody a premiešame. Privedieme k varu, oheň zmiernime a zakryté asi 5 minút varíme.

Sampinonova masala


Hotové jedlo odstavíme z ohňa. Pridáme umytú, nadrobno nakrájanú koriandrovú vňať a premiešame. Zakryté necháme odstáť ďalších 10 minút.

Sampinonova masala


Podávame s indickými plackami.


Sampinonova masala

9 komentárov:

  1. hmmm.. citim tie vone az sem :))) vyzera to prudko jedlo :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miška, ty vždy tak človeka nalákaš.... nebyť tých korení, tak už aj varím

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento pokrm vypadá nádherně! A určitě skvěle chutná.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Je to taka rychlovka, ak treba nieco rychlo pripravit a chuti to velmi dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. to by mi určite chutilo....vyskúšam to len čo budem mať všetky ingrediencie!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. och boze, Miska, ja nevladzem vôbec komentovat tvoje jedlá, mne sa taaak zbiehajú slinky pri kazdom jednom tvojom recepte. Nevies si predstavit ako rada by som nieco zjedla priamo od teba...také pravé...aaaaaaach

    OdpovedaťOdstrániť
  7. V poslednej dobe mi chodia na mail komentare, ktore potom pod receptom nevidim. Neviem aky problem je. Dnes som si nasla tento uzasny komentar v e-mailovej schranke, ktory mi vycaril usmev na tvari, ten sa mi tam zasekol a pravdepodobne sa budem usmievat cely den :) Velmi pekne dakujem tomu, kto ho napisal a som velmi rada, ze AZ TAK chutilo.

    """Pouzivatel vitas76 zanechal novy komentar k prispevku Sampinonova masala:

    Ani nevis jak jsem vdecny za tvoje recepty... MOC!!! Dnes jsem objevil tvuj web a hned na mne mrkly Houby lineho kuchare. Jaka nahoda zrovna vcera jsem sehnal v AKCI krasne Steakove sampiony (nezni to hrozne steakove houby) :)
    Tak jsem zacal brouzdat recepty od tebe a narazil na tenhle skvelej recept...jelikoz mne Indicka kuchyne bavi vetsinu ingredienci jsem mel.. vyrazil jsem jen pro cerstvy koriandr. Uvaril ochutnal a malem mel orgasmus uzasnw nebeske jidlo ... prilohu moji oblibenou Basmati a jdu se najist Hari Om Miska"""

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj Miska ;)
    Jsem rád že jsem ti svým komentáře přičaroval úsměv na tvou tvář .
    Ještě víc jsem rád že jsem se cca po několika měsících přes google a nakonec pinterest dostal zpět k tvým užasným receptům už jsem ani nedoufal že se mi to podaří Uff uff. Takové věci už mi pls nedělej málem jsme v našem Joga centru vyhlasili den smutku Indické kuchyně poté co jsme se nemohli dostat na tvé původní stránky a nikde ani zmínka kam se obrátit a požádat o přístup :( Až dnes jsem se rozhodl že tu kletbu zlomím stůj co stůj a nakonec se podařilo s pomocí googlu a tveho účtu na printers jsem tě znovu našel !! Díky bohu!! pokud bude v budoucnu potřeba pls notifikuj muj účet hosek76@gmail.com pro tvé blogy at muzu čerpat inspiraci Díky. Jinak všem kterým jsem bud uvařil podle tvých receptů nebo je sami vyzkoušeli opravdu moc chutnalo. Budiž pro tebe velkou chválou jelikož to jsou lidé kteří již několikrát byli v Indii a když se má učitelka vrátila z Kumbameli a já ji po té co jsem jí přivezl z letiště nachystal Sampionovou masalu. Prohlásila že ani nepoznala že už není v Indii.
    Hodně zdaru přeje Petr
    PS:až pojedu do Indie určitě tě navštívím a osobně poděkuji :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeezismarja, nerada som sposobila take soky :D Nedalo sa po zatvoreni povodnych stranok nijak informovat, tak len cez FB skupinu som dala vediet. Ak v buducnosti nastanu zmeny, urcite dam vediet, ale dufam, ze zmeny uz nebudu, lebo teraz su uz oba blogy spojene do jedneho, o co mi slo a nakoniec som to zvladla. Sa strasne moc (aha ako vysoko skacem od radosti!!) sa tesim, ze ti recepty pomohli a jedlo tebe aj hostom chutilo a chuti :) Dakujem a pozdravujem.

      Odstrániť