sobota, 31. decembra 2011

Dusena ryza

Dusena ryza



CO POTREBUJETE:

150ml ryze
250ml vody
sol
maslo, olej alebo ghee


Dusena ryza



AKO POSTUPOVAT:

Ryzu preplachneme v studenej vode tak, aby z nej odtekala celkom cista voda. Scedime ju.

V hrnci zohrejeme platok masla na miernom ohni (mozete pouzit miesto masla olej alebo ghee). Pridame preplachnutu a scedenu ryzu. Dve minutky ju na miernom ohni opekame za staleho premiesavania. Potom ryzu zalejeme vodou, pridame sol a vodu privedieme k varu. Ked sa voda zacne varit ohen zmiernime, hrniec tesne uzavrieme a varime 10 minut. Potom ohen vypneme a ryzu nechame pod pokrievkou dorobit dalsich 5 minut. Neodkladame ju z horaka, na ktorom sme ju varili.

Hotovu ryzu troska prevzdusnime vidlickami ("ponatriasame ju").


Dusena ryza

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára