utorok 6. decembra 2011

Huby Manchurian

Vychadzala som z receptu na Gobi Manchurian.


huby manchurian



CO POTREBUJETE:

200g sampinonov
2 stredne velke cibule
1 zelena paprika
olej
1/3 lyzicky kurkumy
1/2 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty
1 lyzica tmavej sojovej omacky
2 lyzice paradajkoveho pretlaku
1/3 lyzicky mleteho cierneho korenia
1/3 lyzicky kasmirskeho chilli korenia
50ml vody
koriandrova vnat

na cesticko:
200ml hladkej muky
sol
1 lyzicka kukuricnej mucky
1/3 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty
voda podla potreby na hustejsie cesticko



AKO POSTUPOVAT:

Huby si ocistime a odstopkujeme. V miske vymiesame suroviny na cesticko. Nesmie byt prilis tekute, aby drzalo na sampinonoch. V hlbokej panvici si poriadne zohrejeme olej na vysmazanie. Sampinony obalime v cesticku...




... a vyprazime z oboch stran dohneda, na stredne silnom ohni. Vyprazene sampinony odlozime bokom.





V druhej panvici zohrejeme trosku oleja a pridame kurkumu a cesnakovo-zazvorovu pastu. Minutku na miernom ohni miesame. Potom pridame nadrobno nakrajanu cibulu a papriku, ktore resujeme na miernom ohni, odokryte kym nezmaknu.



Pridame sojovu omacku, paradajkovy pretlak...




... mlete cierne korenie a chilli korenie...




... vodu, premiesame a 2 minutky na miernom ohni povarime.




Pridame vysmazene sampinony a dobre premiesame. Dve minutky nechame prehriat a odstavime z ohna.




Do hotoveho jedla pridame umytu a nadrobno nakrajanu koriandrovu vnat, premiesame a zakryte nechame 10 minut postat.

2 komentáre: