pondelok, 5. decembra 2011

Korenie do Medovnickov (Mikulas 2011)

Dnes v noci bude chodit Mikulas. Ano, ano, Mikulas chodi aj do Indie :) Kazducky rok! Tento rok mame krasne cizmicky, ktore sila moja sestra. Uz su pekne vyzehlene a nachystane.
ja1mikulas 006



A aby sa vona predvianocneho obdobia sirila aj domom, dnes som si nachystala korenie do medovnickov. Tento rok ich budem piect po prvykrat... drzte palce, aby sa pekne vydarili.
Korenie do Medovnickov



CO POTREBUJETE:

1 lyzica badyanu
1 lyzica skorice
1 lyzica klincekov
1/2 lyzice feniklovych semien
1 lyzicka koriandrovych semien
1 lyzicka mleteho kardamomu


Korenie do Medovnickov




AKO POSTUPOVAT:

Vsetky korenia okrem mleteho kardamomu dame do mlynceka na kavu (len ak ho uz na kavu nepouzivate) alebo mozete pouzit maziar.




Pomelieme na praskove korenie. Do pomleteho korenia pridame kardamom a dobre premiesame.




Skladujeme v dobre uzavretej dozicke na suchom mieste.

2 komentáre:

  1. ak by ste potrebovali osvedceny recept na vyborne makke medovnicky, ja peciem podla tohto, tiez zijem v zahranici a uz sme tento rok piekli 4. davky:
    600g muky
    100g margarinu
    200g pras cukru
    3 vajcia
    6 pol lyzic medu
    1 caj lyzicka sody bikarbony
    1 caj lyzicka skorice
    1 caj lyzicka mletych klincekov
    1 caj lyzicka mleteho anizu
    1 caj lyzicka kypr. prasku
    kakaovy prasok podla potreby
    cesto nechat 12-24h v chladnicke. pecu sa na 180c par minut. pred pecenim potriet vajickom. polevu robim na 1 bielok 160-200g praskoveho cukru a par kvapiek citronovej stavy (bez citronu nie je poleva tak pekne biela)
    S pozdravom Ada

    OdpovedaťOdstrániť