štvrtok 29. decembra 2011

Paneer Pakora (bhaji)


IMG_6374


CO POTREBUJETE:

200g paneeru
olej na vysmazanie

na cesticko:
3 lyzice cicerovej muky - besan
1 lyzica ryzovej muky
sol
1 lyzicka tandoori masala (alebo mleteho chilli, mozete improvizovat s korenim)
stipka jedlej sody
voda podla potreby


IMG_6371



AKO POSTUPOVAT:

Paneer nakrajame na kocky alebo obdlznicky. V miske zmiesame suroviny na cesticko. Vodu pridavame po troskach, az kym nedostaneme hustejsie cesticko, v ktorom sa nam budu dat obalit kusky paneeru.

Olej poriadne zohrejeme. Ked je horuci, kocky paneeru obalujeme v cesticku a vkladame do vriaceho oleja. Oprazime do hneda z oboch stran tak, ze oprazame postupne len niekolko kuskov naraz (aby neklesla teplota oleja) a hned ako paneer vlozime do oleja, prelievame ho naberackou vriacim olejom v panvici. Ked su kocky oprazene z jednej strany, obratime ich oprazime do hneda aj z druhej strany; uz neprelievame olejom. Vyberieme ich na kuchynske papierove obrusky, aby odsali prebytocny olej.

1


Podavame napriklad s kokosovym catni.


IMG_6369

2 komentáre:

  1. To je vypečená exotika! Mají krásnou zlatou barvičku :) Akorát nemám nejmenší tušení, co to je ten paneer - nějaký sýr nebo tak?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Paneer je syr, ktory sa pouziva v indickych jedlach. Da sa lahko vyrobit doma, ak mas moznost kupit dobre domace mlieko. Tu je recept na jeho pripravu http://www.receptyzindie1.com/2010/04/domaci-paneer.html

    OdpovedaťOdstrániť