štvrtok 29. decembra 2011

Pecena cvikla

Uf a je to za nami... cyklon "Thane" sa dal inym smerom, takze nam uz nic nehrozi, neprsi, vietor utichol, more sa ukludnilo a ja sa priznam, ze som sa bala a stale ockom pozerala cez kuchynske okno na more, ci sa "posunulo" blizsie k domu.... a tak na rozjasnenie blogu (po tych pochmurnych dnoch) dobry recept s cviklou.
Prajem vam prijemne straveny zajtrajsok, dobru zabavu a stastny Novy rok :)


11IMG_3480


CO POTREBUJETE:

1ks cvikla
10ks strucikov cesnaku
sol
olivovy olej



11IMG_3482



AKO POSTUPOVAT:

Pekacik vystelieme vacsim kusok alobalu - aby sa dal z neho urobit miesok.

Cviklu osupeme, nakrajame a polozime na alobal. Pridame osupane cesnakove struciky, troska osolime a prelejeme olivovym olejom.

11IMG_3458


Alobalovy miesok dobre uzavrieme, podlejeme vodou a dame piect na 180st., na 40 minut. Po 40 min. ho rozbalime a dame zapiect na 10 min.

Vyborna priloha k pecenemu masu alebo ako samotny teply salat.

12 komentárov:

  1. Miška prajem Ti veselého Silvestra a šťastný Nový Rok 2012 :)
    Cviklu čoskoro vyskúšam:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ešte som vybehla do obchodu a mali cviklu, tak som kupila a na vecer vyskusame. Tesim sa, dam potom vedieť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tak cvikla bola úúžasná, mali sme ju ako predjedlo k pečeným zemiakom. Ďakujem za inšpiráciu, myslím, že bude pravidelnou súčasťou jedálnička!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tesim sa :) u nas sa tiez udomacni a bude casto. Ja som hlavne rada, ze detom chutila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. veď aj bola výborná, tak sa vôbec nedivím :) Inak prajeme šťastný nový rok, hlavne veľa zdravia, bez toho to skrátka nejde :)a blogersky neustále pribúdajúcich čitateľov a kvalitné články :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Velmi pekne dakujem, tiez prajem vela zdravia a dobrych napadov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ...cvikla a cesnačik už čakajú na svoju príležitosť:) tak zajtra je ich čas už sa tešíííím:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Dnes som sa odhodlala na tento recept, pretože cvikla je roky rokúce môj enemy number one. Skúšala som ju už kdejako a stále to bolo ,prepytujem, odporné :) Toto my ale vyrazilo dych aj chuťové poháriky. Bolo to FANTASTICKÉ!. Ďakujem za rozšírenie obzorov. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. skuste pokvapkat limetou a prihodit trochu noveho korenia, alebo mleteho koriandra :D

    OdpovedaťOdstrániť