štvrtok 8. decembra 2011

Sago Vada

sago vada



CO POTREBUJETE (na 19ks):

1 hrncek - 200ml sago
voda na namocenie saga

3/4 hrnceka (ten ktory sme pouzili na odmerania mnozstva saga) arasidov; nesolenych
3 velke zemiaky
1 zelena chilli papricka
sol
1 lyzicka tmaveho rimskeho kminu (shah jeera)
3/4 lyzicky kasmirskeho chilli korenia
olej na vysmazanie



sago vada




AKO POSTUPOVAT:

Sago namocime do vody na 3 hodiny. Vody tolko, aby hladina bola tesne nad sagom. Vsetka voda sa absorbuje do saga.




Arasidy opecieme na suchej panvici. Nechame trocha vychladnut a odstranime supky. Zomelieme na prasok.




Zemiaky uvarime v supke. Uvarene osupeme a roztlacime v hlbokej miske vidlickou.




Pridame namocene sago (vodu absorbovalo, takze netreba ziadnu vylievat).




Pridame sol, rimsky kmin, chilli korenie a nadrobno nakrajanu chilli papricku (ja som odstranila semienka a zilky; nemusite to robit).




Pridame zomlete arasidy...




... a rukou dobre celu zmes postlacame, premiesame a spojime. Urobime taky bochnicek, ktory nechame 15 minut odlezat.




V hlboke panvici zohrejem olej (nie prilis vela, nemusia byt ponorene, lebo by sa mohli rozpadavat.)

Zoberieme z cesta kusok o velkosti baby citrona. Postlacame ho v dlani, vymodelujeme gulocku a v dlaniach stlacime na hrubku asi 1/5 cm. Kraje prstom upravime, aby boli pekne, oble.




Ked je olej dost horuci (odskusajte kuskom cesta, ci uz vari), zmiernime ho na stredne silny. Vlozime vadas do oleja (vyprazajte menej kuskov, nie preplnit panvicu, inak sa teplota olej znizi) a vysmazime z oboch stran do hneda. Neobracajte ich prilis skoro. Musia sa dobre opiect, zatiahnut a vytvorit korku, inak sa vam rozpadnu.






Vysmazene mozete ulozit na save kuchynske obrusky, aby vysali prebytocny olej.


Podavame s catni.

4 komentáre:

  1. fiha,vypada to velmi zaujimavo - chutovo a vizualne ma velmi zaujalo hlavne to sago! da sa to aj tu dostat? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miska, cim to sago viem event. nahradit?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka v tomto nicim...co robievam Sabudana Khichdi, tak ked nemam sago niekedy urobim Arasidovu ryzu (chuti to podobne), ale v tomto to sago asi nicim nenahradis.

    OdpovedaťOdstrániť