streda 21. decembra 2011

VIANOCE

Som si istá, že vo vašich domovoch to už rozvoniava vanilkou, škoricou, či klinčekami. Možno už vám svetielkuje vianočný stromček v izbe tak ako nám už dva dni a možno vás čaká zdobenie zajtra alebo deň pred Štedrým dňom. Za oknami zima, v izbe teplo domova. (U nás teplo aj za oknami :)

Tento rok sa mi troška nedarilo s prípravami, dokonca som mala obavy, že nestihnem ísť do starého bytu ani pre stromček a ozdoby. Všetko som však nakoniec stihla.

Stromček už nám rozveselil izbu, darčeky sú skované a zabalené, dnes som sa dala na pečenie vianočného pečivka (Citrónové kekse a Linecké) a atmosféru som si spríjemnila vianočnými pesničkami od Karla Černocha, ktoré miluje aj moja mama.


1


2



Je mi troška smutno, rada by som bola s rodinou, je mi smutno, pretože mi chýba v tieto dni akosi viac babička (aj keď inokedy nie menej). Je mi ľúto, že nestihla spoznať moju rodinku.... pravnúčatká by iste veľmi ľúbila.....


Teším sa zároveň na prípravu štedrovečernej večere. Naše indické menu pozostáva z kuracej polievky, vypražených kuracích stehien (tento rok budem vyprážať v piecke), vypraženej rybky, dusenej ryže, šošovicového karí a samozrejme majonézového šalátu, ktorý mne na Vianoce nesmie chýbať.

Prajem Vám všetkým, čo sa na týchto stránkach zastavíte či už pravidelne, či len náhodou, aby Vaše sviatky prebehli v pokoji a ak je možné strávili ste ich v kruhu svojej rodiny. Veselé Vianoce Vám všetkým 🙂🎄❤


3

4 komentáre:

  1. Miska, vdaka za prijemne hrejive slovicka. Ja som na tom podobne - daleko od rodiny a blizkych, takze tak trosku sa viem vcitit do tvojich slovicok. No v srdiecku sme s nasimi blizkymi stale, na dialke niekedy nezalezi. To si ja zvyknem hovorit, ked mi je smutno..Krasne vianocne sviatky a v novom roku vela novych zazitkov, zdravia, spokojnosti a laaasky! /evitchka.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miska, krasne sviatky vam prajem!
    A uplne chapem, ja mam rovnaky pocit, aj mne takto na sviatky akosi viac chybaju stari rodicia (aj ked vzdy chybaju velmi). Asi aj preto, ze tam sme vzdy travili Vianoce, zdobili kadejako vyzerajuce stromceky, vyjedali kremy do kolacov, co starka pripravovala, tesili sa na kapustnicu a sladke maso (to je taka nasa specialita, udene maso, taky valcek, a vnutri klobasova plnka)... Ale tak teraz to nahradzaju nase prve spolocne vianoce s manzelom, pecenie prvych pernikov a tiez moj prvy zemiakovy salat, ktory dnes asi budem davat dokopy - salat, ktory som ako dieta neznasala a zacala som ho jest tak asi 4 roky dozadu :))
    kazdopadne este raz, krasne sviatky a vela lasky a spokojnosti!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miška, pekné a pokojné Vianoce Vám z celého srdca želám ... Jana :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dakujem vam :) pekne Vianoce aj ja vam prajem.

    OdpovedaťOdstrániť