Cantaloupe Sorbet

U vas je asi snezno a zima, ale u nas svieti slniecko. A tak som skusila vyrobit sorbet z melona Cantaloupe. Posielam vam trocha slniecka v miske do tych vasich mrazivych dni :)

Melon Cantaloupe pochadza z Afriky a Indie, bol pestovany hlavne v Egypte, neskor ho pestovali aj greci a rimania. Je to tropicka rastlina, ktora vyzaduje dlhsiuu dobu rastu. Vacsinou sa jeho plody zbieraju este nie celkom zrele a idu na vyvoz. Po zbere sa plody musia osetrit proti plesnam a Salmonele.


Cantaloupe Sorbet



Vacsinou sa tento melon podava cerstvy, pouziva sa do ovocnych salatov, do dezertov, zmrzlin, pudingov, ale aj ako predkrm: kusky melona zabalene v prosciutto. Pretoze tento melon moze mat na povrchu bakterie Salmomely alebo inych patogenov, je dobre ho pred rozrezanim poriadne poumyvat. Neskladujte ho po rozrezani dlhsie ako 3 dni v chladnicke.


Cantaloupe Sorbet




Melony su vynikajucim zdrojom vitaminu C.





Cantaloupe Sorbet




CO POTREBUJETE:

1 cantaloupe melon
2 lyzice krystaloveho cukru (mnozstvo cukru si upravte aj podla toho aky je melon sladky)
1 lyzicu medu
1 lyzicu stavy z citrona
2 lyzice bieleho nesladeneho jogurtu (pouzila som domaci)



Cantaloupe Sorbet




AKO POSTUPOVAT:

Melon najprv poriadne umyjeme. Potom rozrezeme na polovicu a kazdu polovicu na stvrtinu. Duzinu zo supky vyrezeme. Duzinu nakrajame na kocky a dame do mixera. Rozmixujeme do hladka.

Cantaloupe Sorbet


Pridame jogurt, stavu z citrona, cukor a med. Znova vymixujeme.

Cantaloupe Sorbet


Sorbet nalejeme do misky, v ktorej ho mrazime 24 hodin. Pred podavanim ho 10 minut vopred vyberieme z mraznicky a nechame trosku povolit, aby sa nam dal skrabkat lyzicou a rozdelime ho do misiek.

Cantaloupe Sorbet

Komentáre