štvrtok, 19. januára 2012

Hraskovo - sampinonove kari


IMG_5438



CO POTREBUJETE:

250-300g sampinonov
200ml hrasku (mrazeny alebo cerstvy vylupany)

olej
1 lyzicka koriandrovych semien
1 lyzicka bieleho maku (khus khus)
1/2 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty
1/3 lyzicky kurkumy
2 vacsie cervene cibule; pokrajane nadrobno
1 vacsia paradajka
voda podla potreby
100ml kokosoveho mlieka
sol
1 lyzicka garam masala
1 lyzicka susenych listkov senovky greckej



IMG_5440



AKO POSTUPOVAT:

V hlbsom hrnci zohrejeme olej. Pridam koriandrove semienka a semienka bieleho maku. Oprazame na miernom ohni, kym nezavonaju. Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a oprazame, kym sa jej surova vona nestrati. Asi 1-2 minuty.

1


Pridame kurkumu, nakrajanu cibulu a resujeme ju domakka.

2


Pridame nakrajanu paradajku a resujeme, kym sa paradajka nerozpadava. Hrniec z ohna odlozime a zmes nechame trocha vychladnut.

3


Vychladnutu zmes rozmixujeme s trochou vody (asi 50ml) na hustu omacku a vratime do hrnca. Prilejeme troska vody na zriedenie, ale aby to nebolo prilis riedke ako polievka (este budeme pridavat dalsiu tekutinu - kokosove mlieko)

4


Pridame ocistene a nakrajane sampinony a premiesame. Pridame hned hrasok a premiesame.

5


Pridame garam masala, senovku grecku a osolime. Premiesame a privedieme k varu. Ohen zmiernime, pridame kokosove mlieko, premiesame a na miernom ohni povarime zakryte 15 minut. Obcas do hrnca nakuknite a premiesajte, ci netreba kari zriedit. Popripade, ak by bolo prilis riedke, varte ho nezakryte.

6


Kari podavame s dusenou ryzou.



IMG_5442

2 komentáre: