Pecene baklazany s granatovym jablkom

Pecene baklazany s granatovym jablkom




CO POTREBUJETE:

6ks baby baklazanov
sol
olivovy olej na ich pecenie
zrnka z polovice granatoveho jablka

na zalievku:
1 lyzica stavy z citrona
1 lyzica olivoveho oleja
na spicku lizicky mleteho cierneho korenia
1 plocha lyzicka susenych chilli semienok (chilli flakes)
2 vacsie struciky cesnaku
1 plocha lyzicka susenej petrzlenovej vnat (ak mate cerstvu, pouzite ju)


Pecene baklazany s granatovym jablkom




AKO POSTUPOVAT:

Baklazany umyjeme a osusime.

Pecene baklazany s granatovym jablkom


Stopku odkrojime a nakrajame ich na mesiaciky. Rozlozime ich na tanier a nasolime. Nechame 15 minut "vypotit". Potom oplachneme pod tecucou vodou a osusime. Nakrajane baklazaniky ulozime na plech, troska osolime (nie vela, lebo natiahli sol aj ked sa "potili") a prelejeme olivovym olejom. Ruru vyhrejeme na 200 st. a pecieme ich 20 minut.

Pecene baklazany s granatovym jablkom


Este teple, upecene baklazaniky dame do misky, prelejeme zalievkou, ktoru sme si pripravili zmiesanim uvedenych surovin na nu a dobre premiesame.

Pecene baklazany s granatovym jablkom

Pecene baklazany s granatovym jablkom



Tesne pred servirovanim posypeme zrnkami granatoveho jablka.

Ako prilohu sme mali cerstve, domace pecivo.




Komentáre

  1. Miška, krásne fotečky, lákavý receptík. Balkažán som robila raz, ale zrejme som to pobabrala, lebo mi to nejak nechutilo a putoval do koša.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivka moj prvy pokus s baklazanom skoncil rovnako :)

      Odstrániť
  2. to muselo byt super!! my mame baklazan velmi radi a s tym granatovym jablckom..hmmm, jedna basen!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jee, ty baby lilky jsou krasne :) Myslim, ze u nas je asi nikdy nemivaji :D a granatove jablko obcas, tak uvidime :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Meg urcite to pojde aj z velkeho, len ho pokrajaj na mensie kusky. Chutou sa tie baklazany nelisia podla mna. Je to zelenina, ktora chuti tak, ako ju dochutis.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára