piatok, 20. januára 2012

Torta Caprese

Torta Caprese - ľahučká, mandlovo - čokoládová dobrota bez múky. Recept nájdete na Vareche


torta caprese




ČO POTREBUJETE:

250g mandlí
150g horkej čokolády (použila som Dark Bournille)
6ks vajec
200g masla
150g jemného kryštálového cukru (caster sugar)
štipka soli



AKO POSTUPOVAŤ:

Mandle oblanšírujeme, aby sme ich mohli ľahko ošúpať. Ošúpané potom opečieme na suchej panvici. Necháme ich vychladnúť a pomelieme najemno.

Čokoládu nalámeme a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Troška necháme vychladnúť.

Maslo vyšľaháme s cukrom. Potom postupne po jednom pridávame žĺtky a vždy dobre prešľaháme.

Pomleté mandle vymiešame s rozpustenou čokoládou a štipkou soli. Túto zmes pridáme k maslovej.

Z bielkov vyšľaháme sneh a ten postupne zľahka vmiešame k cestu.

Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto do nej vylejeme a pečieme v predohriatej rúre na 180st. asi 45-50 minút.

Hotovú tortu necháme trocha vychladnúť a potom preklopíme na podnos. Môžeme poprášiť práškovým cukrom a podávať s čerstvým ovocím, šľahačkou alebo zmrzlinou.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára