nedeľa, 26. februára 2012

Sampinony s cesnakom a struhankou


Sampinony s cesnakom a struhankou



CO POTREBUJETE:

200g sampinonov; odstopkovanych, ocistenych a pokrajanych
olivovy olej (alebo maslo)
2 stredne velke cervene cibule; pokrajane nadrobno
6 vacsich strucikov cesnaku; pokrajanych nadrobno
1 lyzicka chilli flakes (susenych chilli vlociek)
mlete cierne korenie
sol
1 lyzicka stavy z citrona
1 plocha lyzica struhanky
hrst koriandrovej vnate (mozete pouzit petrzlenovu)


Sampinony s cesnakom a struhankou



AKO POSTUPOVAT:

V hlbsej panvici zohrejeme olej. Pridame nadrobno nakrajane cibule a cesnak, ohen zmiernime. Poprazime do makka. Pridame chilli fliacky...

Sampinony s cesnakom a struhankou


... pridame hned nakrajane sampinony a mlete cierne korenie. Premiesame, panvicu prikryjeme a sampinony dusime 10 minut, do makka.

Sampinony s cesnakom a struhankou


Potom pridame sol, stavu z citrona, struhanku a restujeme, kym sa stava z citrona nevstrebe; je to chvilocka.

Sampinony s cesnakom a struhankou


Nakoniec panvicu odstavime z ohna a vmiesame cerstvu koriandrovu vnat. Panvicu prikryjeme a necham postat 10 minut.

Sampinony s cesnakom a struhankou


Sampinony mozete podavat ako prilohu ku kari a dusenej ryzi, s chapati alebo aj ako toping na Bruschettu.

2 komentáre: