Sampinony s kokosovym mliekom

Dnes som trosku improvizovala z toho, co som mala doma. Nechcelo sami prilis dlho stat v kuchyni, kedze teplomer uz ukazuje 35 st. Celzia, a tak to dnes istil velmi jednoduchy obed: Tarka Dal, dusena ryza a Sampinony s kokosovym mliekom.


IMG_7877




 
CO POTREBUJETE:

200g sampinonov
platok masla + 1/2 lyzice oleja
niekolko kari listockov
1/2 lyzicky feniklovych semien
1/3 lyzicky kurkumy
1/3 lyzicky kasmirskeho chilli korenia
sol



IMG_7875




AKO POSTUPOVAT:

V panvicke si rozpustime maslo na oleji. Pridame rimsku rascu a feniklove semena a nechame ich rozvonat. Ohen zmiernime.

1



Pridame kari listocky a nechame ich prasknut.

2



Pridame kurkumu...

3



...hned pridame nadrobno nakrajane sampinony a premiesame. Asi minutku restujeme.
Pridame kasmirske chilli korenie, premiesame.

4



Nakoniec pridame kokosove mlieko a na miernom ohni, zakryte povarime do makka, asi 10 minut.

5



Hotove sampinony osolime, premiesame a mozeme podavat napriklad s plackami alebo ako prilohu ku kari a ryzi.

Komentáre

  1. Miska,to vyzera vyborne...musim vyskusat niekedy:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miška... 35°C ????? Ja cestujem do Indie...och. I keď túto kombináciu som v ústach ešte nemala, vyzerá to dobreee :-) a chutne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 35 st. bolo dnes, ale poobede sa zacalo mracit a cvrcky cvrlikat a vecer vela hmyzu za svetlom slo, tak neviem ci nezaprsi, aj preto mohlo byt dnes tak horko. Inak je to dost na to, ze je este len koniec februara. Kedy ides do Indie a kam, do ktorej casti??

      Odstrániť

Zverejnenie komentára