streda 15. februára 2012

Vysmážaná korenená ryba / Fried spicy pomfret

1



ČO POTREBUJETE:

naporcovanú rybu (použila som pomfret)
soľ
citrónovú šťavu

na obaľovanie:
1 a 1/2 lyžice kukuričného škrobu
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžičku mletého chilli korenia
1 lyžičku mletého koriandru
štipku soli

olej na vysmážanie




AKO POSTUPOVAŤ:

Rybku umyjeme a osušíme. Osolíme a kvapneme na ňu niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Necháme 10 minút postáť. 

2


Zatiaľ si v miske zmiešame korenie... 

3


... s kukuričným škrobom a štipkou soli. 

4


Olej v hlbšej panvici poriadne zohrejeme. Keď je horúci, kúsky ryby obalíme v pripravenej korenenej zmesi...

5


... a ihneď vkladáme do oleja. Vysmažíme z oboch strán na silnom ohni do hneda. 

6

4 komentáre:

  1. starému kuchárovi
    http://varecha.pravda.sk/recepty/vysmazana-korenena-ryba/45460-recept.html
    pošli tieto linky
    http://www.slex.sk/search.asp?fslovo=vysm%E1%9Ea%9D&regf=Vyh%BEadaj&op=AND&vz=8
    http://www.slex.sk/search.asp?fslovo=vysm%E1%9Ea%9D&regf=Vyh%BEadaj&op=AND&vz=8

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sa s nim nebudem tahat za copy :) Za moravou sa pouziva vyraz smazit a na slovensku je na to taka odpoved, ze "salam, parky". Ak mu to bude "vyprazene" viac chutit, nech sa paci.

      Odstrániť