Preskočiť na hlavný obsah

Pulao s paneerom a hraskom

Tento tyzden mame u nas doma tyzden paneeru. Akosi sa mi podarilo aj vela vyrobit a aj som mala dva balicky kupeneho paneeru v mraznicke. Nam to vsak nevadi, vsetci ho lubime. Dnes som uvarila velmi jednoduchy obed, ktory je syty, ale zaroven nezatazi vas zaludok.


1


CO POTREBUJETE:

200ml ryze Basmati
200g Paneeru (+olej na jeho vysmazenie)
1 lyzica ghee
1 azijsky suseny bobkovy list
3ks klinceky
3 struciky cesnaku
1 velka cervena cibula; nakrajana nadrobno
1 mensia paradajka; nakrajana nadrobno
100ml mrazeneho hrasku (alebo cerstvo nalupaneho)
sol
1 lyzicka garam masala
voda podla potreby


2


AKO POSTUPOVAT:

Ryzu si na pol hodiny namocime vo vode. Potom preplachneme cistou vodou a scedime.




V hlbsom hrnci zohrejeme ghee, ohen zmiernime. Pridame bobkovy list, klinceky a nakrajany cesnak (tu mozete pridat aj nadrobno nakrajanu 1 zelenu chilli papricku, ja som nedala kvoli detom). Pol minutky poprazime, len aby cesnak uvolnil vonu.




Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a prazime, kym nie je priesvitna.




Pridame nadrobno nakrajanu paradajku a poprazime, kym nie je makka.




Dalej pridame hrasok a garam masala. Premiesame.




Pridame ryzu a zalejeme vodou tak, aby jej bolo asi 1 cm nad ryzou. Osolime, premiesame a vodu privedieme do varu.




Ked sa voda zacne varit, ohen zmiernime a hrniec zakryjeme. Pulao varime, kym sa voda nevydusi prec, asi 15 minut.




Kym sa pulao vari v druhej hlbokej panvici zohrejeme trosku oleja. Len tolko, aby pokryl dno panvice. Paneer nakrajame na kocky a vysusime dobre papierovou kuchynskou utierkou. Ked je olej horuci, kocky paneeru do hrnca vlozime a na silnom ohni rychlo oprazime do hneda. Odlozime si ho bokom do dalsieho pouzitia.







Ked je pulao hotove (voda z ryze vyparena), hrniec z ohna odstavime a vmiesame vysmazeny paneer.

Komentáre

  1. K večeři jsem uvařila rýži podle tohoto receptu a moc nám chutnala. Určitě bude bývat často. Jen jsem se chtěla zeptat, jaký je rozdíl mezi vůní bobkového listu, který se používá v našich krajinách a asijským. A ještě prosííím, čemu je u nás podobný paneer. Děkuji a přeji hezký den

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mozete pouzit bobkovy list, ktory mate doma a miesto paneera mozete pouzit tofu alebo feta syr.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára