štvrtok 26. júla 2012

Aloo matar kofta

Zemiakovo hrachové vyprážané guľky, ktoré sa podávajú buď v krémovej omáčke alebo ako veg burger v indickom pečive Pav spolu s chutney a čerstvou zeleninou.


4



ČO POTREBUJETE (asi na 11ks):

1 väčší uvarený zemiak v šupke
(nechať dobre vychládnuť, najlepšie odležaný 1 deň v chladničke)
2 lyžice rozvareného sušeného hrachu
soľ
štipka mletého kardamómu 
1 plná lyžica kukuričného škrobu
olej na vyprážanie


IMG_7281



AKO POSTUPOVAŤ:


Zemiak ošúpeme a postrúhame najemno. Pridáme rozvarený hrach, soľ, mletý kardamóm a premiešame vidličkou. Pridáme kukuričný škrob a poriadne premiešame. Necháme chvíľku odležať.

1



Potom zo zmesi na kofty urobíme guľôčky rovnakej veľkosti, ktoré obalíme v kukuričnom škrobe.

2


V panvici zohrejeme toľko oleja, aby v nich kofty boli napoly ponorené. Olej musí byť poriadne horúci, kofty sa v ňom musia variť.

3



Opražíme ich zo všetkých strán do hnedkava. Počas praženia ich obraciame, aby boli hnedé rovnomerne. Opražené vyberieme a môžeme podávať buď v omáčke alebo v Pav.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára