Dal s karfiolom

IMG_6461



ČO POTREBUJETE:

200ml Toor dal
asi 800ml vody

1 lyžica ghí
1/2 lyžičky horčičného semienka
niekoľko karí lístkov
niekoľko ružičiek karfiola; rozrobené na malé kúsky
1/4 lyžičky kurkumy
1/3 lyžičky kašmírskeho čili korenia
1 paradajka; pokrájaná nadrobno
soľ


IMG_6466



AKO POSTUPOVAŤ:

Toor dal prepláchneme pod tečúcou vodou a dáme do hrnca. Zalejeme ho 800ml vody a dáme variť. Varíme na miernom ohni domäkka, najlepšie ak ho celkom rozvaríte. Zostane vám taká hustejšia polievka.

V druhom hrnci zatiaľ zohrejeme ghí a pridáme horčičné semienko, necháme ho prasknúť. Potom pridáme karí lístky a necháme ich tiež prasknúť.

1


Ďalej pridáme kúsky karfiola a na silnom ohni opečieme dohnedkava. Oheň zmiernime, pridáme kurkumu, čili korenie, nakrájanú paradajku a premiešame.

2


Karfiol troška podlejeme a v zakrytom hrnci dusíme domäkka.

3


Keď je karfiol mäkký, všetko to vylejeme do hrnca s uvareným dalom. Osolíme, prejdeme varom a odstavíme z ohňa. Ak chcete, teraz môžete pridať aj nasekanú koriandrovú vňať.

4


Podávame s dusenou ryžou.


IMG_6465

Komentáre

  1. This is something very unique dal.. Looks tasty.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. konečne som vyskúšala prvé jedlo z tohto úžasného blogu! bolo to vynikajúce jedlo, hoci s pár obmenami: dal som použila žltý lúpný hrach, chilli nebolo kašmírske a maslo namiesto ghí ;) basmati som urobila s kešu, mňam!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyborne!! Som velmi rada, ze vam chutilo :) Velka vdaka za odskusanie receptu a za feedback :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára