Dal s klickami

dal s klickami 020



CO POTREBUJETE:

hrst naklicenej strukoviny; mozete pouzit napriklad naklicene zelene mngo fazulky, ja som pouzila horse gram (neviem slovensky preklad pre tuto strukovinu)
olej
1 cervena cibula
2 struciky cesnaku
1 paradajka
150ml Toor dal
voda podla potreby
1/3 lyzicky kurkumy
1/2 lyzicky kasmirskeho chilli korenia
1/2 lyzicky garam masala
sol
hrst cerstvej koriandrovej vnate

na Tadka:
1 lyzica Ghee
1/2 lyzicky kalonji
1/2 lyzicky semienok ajwain
1/2 lyzicky Urad dal
niekolko kari listockov



dal s klickami 023


AKO POSTUPOVAT:

V hrnci si zohrejeme trochu oleja. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a restujeme do makka. Potom pridame paradajky a na silnejsom ohni restujeme, kym paradajky nezmaknu.

Dalej pridame toor dal, ktory sme si vopred preplachli vo vode, kurkumu, garam masala a chilli korenie. Premiesame.

1


Vsetko to zalejeme vodou (asi 400ml) a varime do makka. Toor dal mozeme nechat rozvarit. Kari nesmie byt prilis vodove, skor ako hustejsia polievka, tak ak by malo prilis vela vody, jednoducho ju zredukujte varenim na silnom ohni bez pokrievky.

Tesne pred dovarenim dalu si pripravime tadka. V mensom hrnci zohrejeme ghee. Pridame kalonji, ajwain a urad dal a oprazime, aby uvolnili vonu. Prihodime kari listocky a nechame ich vypraskat. Toto ihned vylejeme spolu s ghee do dalu a premiesame. Hrniec s dalom teraz odlozime z ohna.

2


Pridame sol, nasekanu koriandrovu vnat a naklicenu strukovinu. Premiesame a nechame 10 m inut postat zakryte. Podavame s dusenou ryzou.

3

Komentáre

  1. iné mňamky robíš, Miška :))) milujem indické jedlo, škoda, že sa tu nedajú zohnať úplne všetky suroviny...

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára