Paneer 65







CO POTREBUJETE:

200g Paneeru

na marinadu:
2 lyzice husteho bieleho nesladeneho jogurtu
sol
1 lyzicka kasmirskeho mleteho chilli korenia
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty
1/2 lyzicky mleteho koriandru
1/2 lyzicky mletej rimskej rasce 
1/2 lyzicky mletej skorice
1 vajce
2 ploche lyzice kukuricneho skrobu
troska citronovej stavy

dalej:
arasidovy olej
8-10 kari listockov
2 lyzice nakrajaneho cesnaku 
(pouzila som jednu celu velku hlavicku)
1 lyzica husteho bieleho nesladeneho jogurtu
2 lyzicky citronovej stavy 
3 zelen chilli papricky 
(tie som vynechala, aby to mohli jest deti)







AKO POSTUPOVAT:

V miske zmiesame jogurt, sol, chilli korenie, rimsku rascu, mlety koriander, mletu skoricu, 1 lyzicku citronovej stavy. Dobre premiesame. Potom pridame vajicko, cesnakovo-zazvorovu pastu a kukuricny skrob, premiesame.




Pridame nakrajany paneer a nechame marinovat minimalne pol hodinu v chladnicke.




Po hodine marinovania si vezmeme hlbsiu panvicu a zohrejeme v nej dostatok oleja (paneer sa musi fritovat). Ked je olej horuci, paneer donho opatrne po kuskoch vkladame (po trochach, nepreplnte panvicu). Nechame ho poriadne oprazit na silnom ohni z jednej strany do hneda a potom opatrne obratime (pred obratenim cez paneer mozete naberackou preliat horuci olej, v ktorom sa prazi). Nevhodte paneer naraz do panvice a nemiesajte, lebo sa vam "kabatik", ktory na nom ma zostat odlepi, tak ako mne v prvej davke pri prazeni. Postupne oprazime vsetok paneer, dame na kuchynsku papierovu utierku, aby odsala prebytocny olej a odlozime do dalsieho pouzitia.




Vezmeme druhy hrniec a zohrejeme trocha arasidoveho oleja. Pridame kari listky a nadrobno nakrajany cesnak (aj pozdlzne na tenko nakrajane chilli papricky, ak pouzijete). Chvilocku restujeme, aby pekne zavonal. Potom pridame jogurt a stavu z citrona a na miernom ohni varime, kym sa tekutina celkom nezredukuje.




Ked je tekutina zredukovana, pridame vyprazeny paneer, ak treba dosolime a dobre premiesame.




Na servirovacej miske mozete ozdobit kolieskami cervenej cibule a podavat s kuskami citrona, ktorym si paneer pred jedenim troska pokvapkate. My ho mame radi ako prilohu k Maslovemu Naanu a kari.

Komentáre

Zverejnenie komentára