Dusene zemiaky s masala z kari listkov

zemiaky s kari listkovym korenim 017



CO POTREBUJETE:

5ks stredne velkych zemiakov
olej alebo ghee
1/2 lyzicky tmavej rimskej rasce (shah jeera)
1/3 lyzicky cernuchy (kalonji)
2 stredne velke cervene cibule
1/4 lyzicky mletej kurkumy
sol
2 kopcovite lyzicky masala z kari listkov
200ml vody
koriandrova vnat



zemiaky s kari listkovym korenim 014



AKO POSTUPOVAT:

Zemiaky okrajame a pokrajame na priblizne rovnako velke kusky. V hrnci zohrejeme olej alebo ghee. Pridame rimsku rascu a cernuchu a nechame ich rozvonat. Potom pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme do makka.

zemiaky s kari listkovym korenim 006


Pridame kurkumu a masala z kari listkov a premiesame. 2 minutky restujeme.

zemiaky s kari listkovym korenim 007


Pridame nakrajane zemiaky, sol a zalejeme vodou. Vodu privedieme do varu. Ohen zmiernime, hrniec prikryjeme a zemiaky udusime do makka. Tekutina by sa mala vydusit.

zemiaky s kari listkovym korenim 009


Ked su zemiaky makka, odlozime hrniec z ohna a primiesame do nich umytu a nadrobno nakrajanu vnat koriandra.

zemiaky s kari listkovym korenim 010



Podavame napriklad s Chapati.

Komentáre