štvrtok 18. októbra 2012

Pritam da dhaba (Mumbai, Dadar)

V utorok sme zasa cestovali do Mumbai. V skole maju deti 10 dnove prazdniny (pocas Navratri festivalu), a tak sme cas vyuzili na maly vylet a vybrali sme si cas straveny s rodinou.


Fotografie z cesty do Mumbai:

cestou do Chennai trocha sprchlo 




mobilna dhaba pri dialnici  






lakadla na letisku v Chennai














18.10.2012 sme stravili cely den so svagrinou, manzelovou sestrou. Bol den jej narodenin, vzala si v praci volno a tak sme sa pocas dna boli tulat po obchodoch...  




... dali sme si nieco male v Subway...




... deti stravili chvilu v kutiku, kde si mohli namalovat co si vybrali...






... zapojili sa aj vacsie "deti" :)




A potom vecer sme sa vybrali na veceru, na ktoru nas pozvala svagrina. Vsetci sme sa stretli v restauracii Pritam da dhaba.




Ked sme vosli dnu, pred nami bola pekna cista miestnost, biele obrusy, klimatizacia a ticha hudba. Casnik k nam pristupil, svagrina mu povedala, ze mame rezervaciu v ich dhaba casti. Zaviedol nas cez "snobl" cast do zadnejsej casti. Bolo to vlastne uz pod sirim nebom, len trocha prestresene, jednoducho taky dhaba vzhlad. Sedelo sa na akychsi gaucoch s vankusmi, pri ktorych boli nizke stoliky.  





Na kraji celeho priestoru varili kuchari priamo pred ludmi. Robili tam kebaby a placky, ktore piekli v tandoori peciach.  












Usadili sme sa a vybrali z kazdeho rozka troska.




V pozadi hrala vesela, typicka punjabi hudba, ktoru mam osobne velmi rada, pretoze cloveku "trha" nohami. Doslova. Este aj decka som videla ako nohami "sibrinkuju"" pod stolom v style punjabi balle balle. Jedlo bolo vyborne. Kebaby mali tu typicku tandoori chut, rumali roti boli tenucke ako papier a vyborne maslove, krevety boli perfektne pripravene a vsetko to chutilo tak uzasne ako posobila aj atmosfera restauracie a usmevy ochotnych casnikov.  


Masala papad - chrumkave placky potrete pikantnou masala a posypane troskou nasekaneho koriandru  



Zemiacky, ktore neviem, ci mali nejaky specialny nazov.




Malai murgh kebab




Sheekh lamb kebab




Sheekh murgh kebab




Rumali roti




Chana masala




Rogan Josh




Tava masala prawns




Casnici boli zvlast prijemni. Mladsia dcerka bola prave v nalade, ze ma chut na opekane rezance, ktore ale neboli v ponuke. Casnik bol mily a povedal jej, ze ak sa nanho pekne usmeje, on jej tie rezance zozenie :) A aj zohnal. Takze spokojni sme boli naozaj vsetci.






Po jedle kazdemu priniesli misticku s horucou vodou a citronom na umytie ruky, pretoze jedlo sa tam je pravou rukou.

Restauracia je velmi pohodlna. Na gaucoch sa prijemne lenosi, ludia nemusia sediet v pozore a robit dojem na okolo sediacich. Pan pri vedlajsom stoliku jedol v pololezme, debatil pritom so svojim spolocnikom. O stol dalej na gauci zaspal maly chlapec. A po jedle sa dokonca aj moj synovec natiahol a nechal brusko chvilu odpocivat.  




V takom prijemnom prostredi som hadam este ani nebola. Ak sa nahodou ocitnete v Mumbai v blizkosti casti Dadar East, urcite navstivte restauraciu Pritam da dhaba.

**Je to jedna z restauracii, kde sa podava aj alkohol.

2 komentáre:

  1. krásne. vidno ze ste si výletik uzili :)inak ja by som teda tiez nepohrdla moznostou polezat si v restike :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sanabka samozrejme nasledovala vzor svojho velkeho "brata" a natiahla sa tiez na chvilu :) Ale naozaj prijemne prostredie. Mam rada take miesta, kde sa na teba ludia neobzeraju, ze deti trochu zvysia hlas a nahlas sa smeju. Bolo to tam uplne idealne pre take deti, co neobsedia a potrebuju si aj pobehat pocas vecera.

      Odstrániť