Dusena cvikla

1dusena cvikla, balik 013



CO POTREBUJETE:

1 stredne velku cviklu; okrajanu

1/2 lyzice olivoveho oleja
1/2 lyzicky tmaveho horcicneho semienka
1 vacsia cervena cibula; nakrajana na pasiky
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
1/3 lyzicky susenej bazalky
sol
voda podla potreby; na podlievanie pri duseni
trocha cerstvej koriandrovej vnate



AKO POSTUPOVAT:

Cviklu okrajame a nakrajame na kocky. V mensom hrnci zohrejeme olej a pridame horcicne semienka. Na stredne silnom ohni ich chvilku oprazame, aby praskli. Pridame nakrajanu cibulu a restujeme do makka. Dalej pridame nakrajanu cviklu a premiesame. Pridame mlete cierne korenie, bazalku, sol a podlejeme troskou vody. Vodu len po troskach, aby sa cvikla dusila. Dusime ju asi 30 minut, casto kontrolujeme a podlejeme zasa troskou vody, ak treba. Ked je cvikla makka, hrniec odstavime z ohna a pridame nasekanu koriandrovu vnat. Premiesame a nechame 10 minut odpocinut.

Podavame ako prilohu.


Komentáre