Preskočiť na hlavný obsah

Kuracie kusky s kesu orechami


1od tinci 004



CO POTREBUJETE:

maso zo 4 kuracich stehien (aj s klbmi)
1 vajce
sol
1 lyzicka kukuricneho skrobu

niekolko kesu orechov
ghee
voda podla potreby

2 lyzice tmavej sojovej omacky
1 lyzica Mirin
1/2 lyzicky chilli vlociek
(ja som pouzila susenu chilli papricku vcelku, ale vlocky by urcite lepsie ochutili)
hrst nasekanej zelenej casti jarnej cibulky
1/2 lyzice palmoveho cukru (jaggery)

50ml vody + 1 plocha lyzica kukuricneho skrobu
hrst nasekanej cerstvej koriandrovej vnate


1od tinci 002



AKO POSTUPOVAT:

Maso ocistime, nakrajame na "kocky" priblizne rovnakej velkosti. Do mise dame vajce a lyzicku kukuricneho skrobu, dobre rozmiesame. Pridame maso, osolime ho a vsetko premiesame. Maso v miske ulozime na hodinu do chladnicky.

V mensej miske zmiesame sojovu omacku, mirin, palmovy cukor, chilli vlocky a nasekanu jarnu cibulku.

Na suchej panvici opecieme kesu orechy do hnedkava a odlozime ich bokom do dalsieho pouzitia.

V hrnci zohrejeme lyzicu ghee. Pridame kuracie kusky spolu s marinadou a na silnom ohni restujeme, aby sa maso zatiahlo. Potom ho podlejeme trochou vody (dala som pribl. 100ml) a dusime do makka, asi 15 minut. Maso si este stavu pusti.

Potom k masu pridame zmes, ktoru sme si pripravili v mensej miske. Pridame aj opecene kesu orechy a premiesame. Dve minutky povarime.

Aby omacka nebola vodova (zalezi kolko vody ste pridali, ja som chcela trocha omacky aj na ryzu), v pohari rozmiesame 50ml vody s kukuricnym skrobom a vlejeme k masu. Premiesame a nechame prevriet.

Hrniec odstavime z ohna a do masa zamiesame cerstvu koriandrovu vnat.

Podavame s dusenou ryzou.

Komentáre

Zverejnenie komentára