štvrtok 13. decembra 2012

Tamatar Chaaman

Alebo panír v kyselkavej paradajkovej omáčke.


Tamatar chaaman



ČO POTREBUJETE:

3 lyžice oleja alebo ghí (je to omáčka s olejovým základom, preto viac oleja)
400g paníru
štipka asafoetida
5 klinčekov
3 tobolky zeleného kardamónu
škorica veľká asi ako 2 články prsta
6ks stredne veľkých paradajok (525g); rozmixované na pyré
1 plochá lyžička sušeného zázvoru
1 a 1/2 lyžičky kašmírskeho čili korenia
1 lyžička garam masala
soľ
150ml horúcej vody

na zomletie:
2 lyžičky feniklových semien
1 a 1/2 lyžičky koriandrových semien
1 lyžička rímskej rasce


Tamatar chaaman



AKO POSTUPOVAŤ:

Paradajky rozmixujeme na pyré a odložíme do ďalšieho použitia. Panír na troche oleja opražíme na silnom ohni dohnedkava a odložíme bokom do ďalšieho použitia.

Tamatar chaaman


V hlbšej panvici (woku), zohrejeme olej alebo ghí. Pridáme asafoetida, škoricu, kardamón a klinčeky a minútku popražíme, aby zavoňali. Pridáme paradajkové pyré a na stredne silnom ohni varíme asi 5 minút alebo dlhšie, záleží koľko vody paradajky v sebe mali. 

Tamatar chaaman


Wok zakryjeme, pretože to bude prskať a "papuľovať" na všetky strany, asi takto.




Omáčka vám musí zhustnúť ako je na videu vyššie. Potom pridáme vodu, korenie, ktoré sme si pomleli, sušený zázvor, kašmírske čili korenie, soľ a panír. Zľahka premiešame, privedieme k varu, oheň zasa zmiernime a zakryté povaríme ďalších asi 5 minút.

Tamatar chaaman


Poprášime s garam masala a prejdeme varom. Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a odstavíme z ohňa.

Tamatar chaaman


Podávame s plackami ako napríklad Naan, Čapati, Paratha.

3 komentáre: