streda 13. marca 2013

Drzá ako opica

Určite poznáte výraz "drzá ako opica". Ten, kto ho vymyslel, vedel o čom hovorí. Nie nadarmo sa drzosť prirovnáva práve k opici.

V našom susedstve sa usadila opičia rodinka. Najprv som vídavala len 3 členov. Chodili až k nám na balkón, ale keďže tam odpadkový kôš nedávam, nič nenašli a chodiť prestali. Neskôr, cestou zo školy som zaregistrovala pri školskom oplotení až 8 členov skupiny. Niektoré opice sa odvážili priblížiť až k malému obchodíku, ktorý tu máme.


opice1
(pohľad z môjho bočného balkóna)


Raz, keď som šla zo školy so Sanabkou, zastavila som sa v obchodíku kúpiť múku a banány. A tie potvory asi hneď banány zacítili. Prebehli cez cestu a začali sa obšmietať, vyliezli na stromy a sledovali. Keď sme kráčali po cestičke z obchodu, jedna malá zlatá opička sa pustila pomaly za nami. Urobila som na ňu "hush". V tom momente zo stromu skočila veľká, nasr*** dena opica, vycerila na mňa zuby, vydala čudný zvuk a už aj išla skočiť (no dobre, možno preháňam, ale bola v pozícii "ešte krok a si o hlavu kratšia!"). Rýchlo som po nich hodila banán, zobrala Sanabku na ruky a utekala preč. Ešte, že som to mala domov blízko.

Nuž a dnes ráno pozerám na balkón, sedeli tam dve opice, v rukách držali moje kolíčky na prádlo a keď som sa pohla a zbadali ma, rýchlo vzali ešte pár kolíkov a zdrhali preč. Načo im budú kolíky?? Budú sa kúpať a potom sa niekde usušia ako psíček a mačička?



Z tohoto vyplýva ponaučenie: "Nehádžte opiciam banán, lebo vám prídu ukradnúť kolíky na prádlo."




opice2

5 komentárov:

  1. Opickyyy. Mne to z bezpecnej vzdialenosti pripada take mile. Ved zlata opicka. A este si aj vzali koliky (ale to je tvoja chyba.. keby si im tam nechala radsej ten kos s nejakymi labuzo odadkami :))...), to je take rozkosne... Dufam. ze sa im podari tie koliky dobre predat alebo vymenit :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som vedela, ze to nakoniec niekto na mna zvali, ze je to moja chyba :D Sunil mi povedal, ze je to moja chyba, lebo tam nemam tie koliky nechavat. Ako keby som cakala, ze mi ich pride nejaka opica kradnut :) Ale som poucena... a dnes som tam tie koliky nechala zase...

      Odstrániť
  2. dobre si spravila.. ved nech si dozbieraju celu sadu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :D Za par dni ich tam najdes ako sa susia zavesene na chvostiky kolikmi na pradlo !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A pred tym, nez sa zavesia mohli by mi zem poumyvat ako psicek a macicka :)

      Odstrániť