Karfiolové karí s kokosom


1karfiolove kari s kokosom 024



ČO POTREBUJETE:

1 menší karfiol

olej
nastrúhanú dužinu s polovice menšieho kokosového orecha
1 lyžička koriandrových semien
2 sušené červené čili papričky

1/3 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička garam masala
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej (kasuri methi)
soľ
1/4-1/3 lyžičky mletého čili korenia
voda podľa potreby


1karfiolove kari s kokosom 029



AKO POSTUPOVAŤ:

V hlbšej panvici zohrejeme olej. Pridáme koriandrové semená a necháme rozvoňať.

1


Pridáme sušené čili papričky, ktoré sme si pred tým namočili na 15 minút do vody a vysušili kuchynskou utierkou. Pridáme čerstvý strúhaný kokos. Na miernom ohni popražíme do hnedkava a odložíme bokom, aby zmes trocha vychladla. Potom zmes rozmixujeme s trochou vody na pastu.

2


V tej istej panvici, ktorú sme použili na opraženie kokosu zohrejeme zasa trocha oleja. Pridáme na malé kúsky rozrobené a prepláchnutý karfiol. Popražíme do hnedkava. Potom pridáme kokosovú pastu a vodu podľa potreby, aby vznikla "omáčka" - karí. Pridáme kurkumu, garam masala a senovku grécku a premiešame. Dochutíme soľou a znova premiešame. Karí varíme na miernom ohni poloprikryté asi 10-15 minút, kým karfiol nezmäkne. 

3


Potom pridáme čili korenie, premiešame a necháme variť ďalšie 2 minúty.

4


Hotové karí podávame s uparenou  alebo dusenou ryžou.

Komentáre