utorok 5. marca 2013

Na školskom ihrisku

Asi pred dvomi mesiacmi som v škole (kde chodia naše deti) stretla starší americký pár. Myslela som, že sú to náhodní turisti a len prišli nakuknúť, zo zvedavosti. Neskôr som zistila, že prišli s nejakým novým americkým systémom výuky. Škola ho prijala, ale zatiaľ neviem v čom spočíva. Miesto výuky začali búrať časť školy, vykopávať všetku zeleň aj stromy, ktoré robili budove školy tieň a celé okolie aspoň trošku zútulňovali. Teraz už síce práce pred školou takmer dokončili, ale všetko je pod betónom. Urobili aj celkom dobré ihrisko pre deti, ale keďže začína už indické leto a stromy, ktoré tam boli sú už preč, slnko na ihrisko páli a čoskoro budú tyče na preliezačkách také horúce, že nebude možné dotknúť sa ich. Zatiaľ tým zmenám príliš nerozumiem, uvidíme čo bude po letných prázdninách. A uvidíme, či to nové ihrisko po letných prázdninách nebude zničené...


Zopár obrázkov z dnešného dňa, pri odchode zo školy. Nové detské ihrisko.


1ihrisko 001



1ihrisko 003




1ihrisko 005




1ihrisko 006
Malé klebetnice :) Nestačí im poobedie strávené každý deň spolu, kopec vecí si musia povedať ešte aj v škole. Hlavy stále vkope!



1ihrisko 008




1ihrisko 009
Hijóóó Banán!

7 komentárov:

  1. deti tam nosia rovnošatu? ako to riešia chudobnejší keď nato nemajú?

    prečo vlastne odišla sandratamer?

    eraserhead

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chudobnejsie deti chodia do lacnejsich skol, teda statnych, kde nie vzdy je predpisana rovnosata, kedze rodicia si to nemozu dovolit. Toto je drahsia skola.
      Druha otazka nie je moja vec a vhodna tema na tuto stranku. Dakujem za pochopenie.

      Odstrániť
    2. Nasa starsia dcerka kedysi, ked zacala chodit do skoly, tak zacinala v statnej skole a tam sice bol predpis uniforma, ale deti z chudobnejsich rodin mali dovolene civil. Len museli chodit ciste. Ale aj tak mala Salonka skoro stale vsi, tak sme museli skolu zmenit.

      Odstrániť
    3. Mne sa tie rovnošaty páčia Miška...a tvojej malej to sekne :-)

      Odstrániť
  2. Strašne rada chodím na Vašu stránku a rada čítam zo života v Indií, tie rovnošaty sú prekrásne a Vaše deti sú na zjedenie. Miška ďakujeme Vám, že nám priblížite Vašu exotickú krajinu, zvyky, chute a vône. Je to nádherná krajina, teším sa s Vami, že tento rok zase prídete na Slovensko a dozvieme sa ako ho prijala Vaša indická rodinka. Miška ďakujem a prajem všetko dobré. Ildikó

    OdpovedaťOdstrániť