Karfiolové subzi


11IMG_3869



ČO POTREBUJETE:

1 maličký karfiol
1 väčšia paradajka
1 väčšia cibuľa (použila som bielu, ale môžete použiť aj červenú)
1 zelená čili paprička
1/2 lyžice ghí
1/3 lyžičky černuchy (kalonji)
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3-1/2 lyžičky mletého čili korenia
3/4 lyžičky garam masala
100ml vody
soľ podľa chuti
zelená časť jarných cibuliek alebo koriandrová vňať



11IMG_3850



AKO POSTUPOVAŤ:

V kadhai (indický wok) zohrejeme ghí. Oheň zmiernime, pridáme černuchu a necháme popražiť chvíľku. Počkáme, kým uvoľní vôňu, nesmieme ju nechať spáliť. Po chvíľke pridáme po dĺžke nakrojenú čili papričku.

22karfiolove subzi 001


Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka.

22karfiolove subzi 003


Pridáme nakrájanú paradajku a restujeme, kým paradajka nezmäkne.

22karfiolove subzi 004


Ďalej pridáme mletú kurkumu, čili korenie, garam masala a premiešame.

22karfiolove subzi 007


Hneď pridáme karfiol rozrobený na menšie ružičky, soľ, podlejeme vodou a premiešame. Vodu privedieme do varu a oheň zasa zmiernime. Kadhai prikryjeme a karfiol uvaríme do mäkka. Všetka tekutina by sa mala vyvariť.

22karfiolove subzi 008


Hotové jedlo posypeme nadrobno nakrájanou zelenou časťou jarných cibuliek alebo nasekanou koriandrovou vňaťou.

22karfiolove subzi 011


Podávame s plackami.

Komentáre

  1. AHoj Miška, bude to dobré aj bez černuchy?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, jasne, mozes pouzit miesto nej napr. rimsku rascu alebo obycajnu rascu. Je to tvarny recept.

      Odstrániť
  2. výborné :-) aj keď pikantné :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára