pondelok 1. júla 2013

Gobi Matar ki subzi (karfiol s hrachom)





ČO POTREBUJETE:

1 menší karfiol

1 lyžica ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1 zelenú čili papričku
štipka asafoetida
1/2 lyžičky čerstvého strúhaného cesnaku
1/2 lyžičku čerstvého strúhaného zázvoru

soľ
troška vody
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kasmírskeho mletého čili korenia
veľká hrsť mrazeného hrachu
1 plochá lyžička garam masala
hrsť čerstvej koriandrovej vňate





AKO POSTUPOVAŤ:

Karfiol opláchneme a rozrobíme na úplne malilinké ružičky. Aj hlúby pokrájame nadrobno.

22gobi matar 001


V hrnci poriadne zohrejeme ghí. Pridáme rímsku rascu a čili papričku. Rascu necháme prasknúť. Pridáme asafoetida, strúhaný cesnak a zázvor a chvíľku restujeme na miernom ohni.


22gobi matar 006


Potom pridáme nakrájaný karfiol, soľ, kurkumu, čili korenie a trošička podlejeme vodou. Vodu privedieme k varu, oheň zmiernime, hrniec zakryjeme a dusíme 10 minút.



Potom pridáme hrach, garam masala, premiešame a dodusíme ďalších 5 minút.


Do hotového jedla zamiešame čerstvú koriandrovú vňať.

22gobi matar 011


Podávame s plackami Čapati.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára