Voňavé pečivo

Sú mäkkučké zvnútra, majú mierne chrumkavú kôrku zvonku a výborne chutia čerstvé, natreté obyčajným maslom a posypané jarnou cibuľkou alebo pažítkou. Vďaka semienkam Ajwain krásne vonia.



22vonave pecivo 013



ČO POTREBUJETE:

500ml múky (použila som múku Maida, čo je hladká múka)
1/2 lyžičky soli
1 a pol lyžičky sušeného droždia
1 lyžička cukru
troška semienok rímskej rasce
1 lyžica oleja
asi 200ml teplej (nie horúcej) vody
vajíčko na potretie



22vonave pecivo 016



AKO POSTUPOVAŤ:

Do misky dáme múku, soľ, ajwain a rímsku rascu.

22vonave pecivo 001


Ďalej pridáme cukor a sušené droždie. Zamiešame to všetko s múkou.

22vonave pecivo 002


Pridáme teplú vodu a olej a vymiesime nelepivé cesto.  Cesto necháme v miske prikrytej kuchynskou utierkou hodinu kysnúť.

22vonave pecivo 003

22vonave pecivo 004


Po hodine z neho vytlačíme vzduch, premiesime a znova necháme v miske pol hodinu podkysnúť.

22vonave pecivo 005

22vonave pecivo 007


Po druhom kysnutí ho rozdelíme na 4 časti. Tvar pečiva si môžete zvoliť aký chcete. Ja som vyšúľala dlhé hrubšie chlebové paličky. Pečivo uložíme na múkou poprášený plech a necháme pol hodiny kysnúť.

22vonave pecivo 009


Zatiaľ si rúru vyhrejeme na 200st.

Pečivo pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom.

22vonave pecivo 011


Pečieme 15 minút.




22vonave pecivo 021

Komentáre

  1. Jeeej, tento recept sa mi dost podoba na moj recept na zemlicky a chlieb, akurat ze pouzivam cerstve drozdie a do cesta davam aj 1cl octu. Tieto tvoje su kraaasne, hned by som sa do nich zahryzla :-D
    SL

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) ja davam ocot len do chleba, do peciva nie.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára