Preskočiť na hlavný obsah

Krevetove pulao


22krevetove pulao 032


CO POTREBUJETE:

300ml ryze Basmati
450ml vody
sol

2 lyzice ghi
1 azijsky bobkovy list (Tej patta)
1 lyzicka rimskej rasce (Jeera)
2 hnede kardamony
kusok skorice

1/2 lyzicky nastruhaneho zazvoru
1/2 lyzicky nastruhaneho cesnaku
2 mensie paradajky
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky kasmirskeho cili korenia
sol


22krevetove pulao 030



AKO POSTUPOVAT:

Krevety si ocistime.

22krevetove dum dum 019


Uvarime si ryzu podla tohoto navodu.

22krevetove pulao 009


Vo woku (kadhai) zohrejeme ghi. Pridame rimsku rascu, bobkovy list, kardamon a skoricu. Chvilocku nechame rozvonat.

22krevetove pulao 003


Pridame nadrobno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor a cesnak. Restujeme, kym cibula nezmakne.

22krevetove pulao 005


Pridame nadrobno nakrajane paradajky, cili korenie a kurkumu. Restujeme, kym paradajky nezmaknu.

22krevetove pulao 008


Potom pridame ocistene krevety, osolime a restujeme asi 6 minut.

22krevetove pulao 015

22krevetove pulao 016


Potom pridame predvarenu ryzu a premiesame. 2 minutky opekame, premiesavame. Nemiesame prilis burlivo, aby sme ryzu "nepolamali".

22krevetove pulao 020


Nakoniec pridame nadrobno nakrajanu koriandrovu vnat, premiesame, odstavime z ohna a nechame 10 minut pod pokrievkou odlezat.

22krevetove pulao 022




Ako cistit krevety: 

Komentáre

Zverejnenie komentára