pondelok 23. septembra 2013

Pečená kapusta / Oven roasted cabbage

Pecena kapusta



ČO POTREBUJETE:

1 menšiu kapustu
cesnak
1 lyžička sušeného cesnaku
soľ
sušenú bazalku
olivový olej


Pecena kapusta



AKO POSTUPOVAŤ:

Kapustu nakrájame. Pekáč vystelieme alobalom a pokvapkáme olivovým olejom. Kapustu uložíme v jednej vrstve. Pridáme strúčiky cesnaku. (Kľudne môžete použiť viac alebo na kapustu položiť aj celú hlavičku cesnaku.) Osolíme, pridáme syšený cesnak, troška sušenej bazalky. Zasa troška pokvapkáme olivovým olejom. Rúru predohrejeme na 180st. a kapustu pečieme odokrytú 25 minút. 

Pecena kapusta


Môžeme podávať samotnú s dressingom, ako šalát, ako náplň do sendvičov, či bagiet alebo ako prílohu ku grilovaným, pečeným mäsám, či steakom. 


Pecena kapusta

1 komentár: