utorok, 4. februára 2014

Aloo baigan ki subzi


22IMG_7692


CO POTREBUJETE:

200g baby zemiackov
2 baby baklazany
olej
1/2 lyzicky tmavych horcicnych semienok
1/2 lyzicky feniklovych semienok
niekolko semienok senovky greckej
stipka asafoetida
1/3 lyzicky mletej kurkumy
sol
1 lyzicka struhaneho zazvoru
1 vacsia paradajka
1/2 lyzicky mleteho koriandru
1/2 lyzicky garam masala
1/3 lyzicky mleteho chilli korenia
1/3 lyzicky amchoor (suseneho manga)
hrst cerstvej koriandrovej vnate
troska vody na podliatie


22IMG_7685



AKO POSTUPOVAT: 

Zemiaky ocisitme kefkou. Ak su troska vacsie, prekrojime na polovice. Baklazany pokrajame na mensie kusky. V hrnci zohrejeme olej. Pridame horcicne semienko, semena senovky, fenikel a asafoetida. Semienka nechame rozvonat.

22IMG_7673


Potom pridame zemiaky, mletu kurkumu, sol, podlejeme trosickou vody a na miernom ohni pod pokrievkou 5 minut varime.

22IMG_7674


Po 5 minutach pridame nakrajane baklazany, struhany zazvor, premiesame a pod pokrievkou dusime, kym baklazany nezmaknu.

22IMG_7675


Potom pridame nakrajanu paradajku...

22IMG_7676


... mlety koriander, garam masala, chilli korenie a amchoor. Premiesame a pod pokrievkou dodusime dalsich 5 minut.

22IMG_7679


Hrniec odstavime z ohna a do zmesi vmiesame nasekanu koriandrovu vnat.

22IMG_7680


Podavame s plackami alebo k ryzi a Dalu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára