piatok 14. februára 2014

Dhum Gobi


22IMG_7741


CO POTREBUJETE:

1 mensia karfiol (525g)
1 velka cervena cibula
4 struciky cesnaku
1 lyzicka struhaneho zazvoru

2 cervene susene chilli papricky
1 vacsia paradajka
1 lyzica nesladeneho bieleho jogurtu (dahi) 

1 azijsky bobkovy list (tej patta)
1 lyzicka garam masala
150ml vody
2 lyzice ghee
sol


22IMG_7749
AKO POSTUPOVAT:

Ako prve si pripravime paradajkovu pastu. Paradajku dame do mixera, pridame jogurt a susene chilli papricky a vymixujeme. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

22IMG_7731


V hlbokom hrnci zohrejeme ghee a na silnom ohni na nom oprazime surovy karfiol, rozrobeny na ruzicky. Ked je karfol trocha hnedkavy, pridame nadrobno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor a cesnak, premiesame.

1


Dalej pridame  bobkovy list, garam masala a sol. Premiesame. Pridame paradajovu pastu a vodu. Vodu privedieme do varu, ohen zmiernime a karfiol dovarime domakka.

2



Recept je z knihy Indian recipes by Premila Lal

2 komentáre:

  1. Dneska jsem uvarila z posledni tretiny velkyho kvetaku. Nemela jsem rajce, dala jsem vynikajici protlak. Rajce priste, protoze je to desne dobry! Dusila jsem pak pod poklici, kvetak prijemne na skus mam rada, zustalo dost stavy i kdyz jsem dala vody jak pises. Je to tak dobry, ze tu stavu pouziju k ryzi zitra, nebo jinak. Kvetak priste udelam jako prilohu k masu . Placky ani jine pecivo k tomu nemusim, ani nemam rada. Miso, super dalsi recept, diky! W

    OdpovedaťOdstrániť