Krevetove pakory


22IMG_7325


CO POTREBUJETE:

33ks vacsich cerstvych kreviet (l. vannamei)
sol

na cesticko:
3 lyzice muky besan (mozete skusit nahradit Hraskou)
stipka soli do cesticka
stipka prasku do peciva 
1/3 lyzicky mletej kurkumy 
1/4 lyzicky mlete cierne korenie 
(ak chcete palivejsie, mozete pridat mlete chilli)
voda podla potreby 

olej na vyprazanie 


22IMG_7329



AKO POSTUPOVAT:

Krevety ocistime, oplachneme vodou a dame na tanier troska odtiect. Potom ich opatrne prelozime do misky (aby z nich co najviac vody stieklo) a osolime. Premiesame rukou a nechame 15 minut odlezat.

22IMG_7319


V miske zmiesame vsetky suche prisady na cesticko. Vodu prilievame postupne a metlickou miesame, aby sa nam neurobili hrudky, na hladku kasicku.

22IMG_7320

22IMG_7321


V hrnci so sirokym dnom zohrejeme olej vo vyske asi pol centimetra. Olej musi byt vriaci. Krevety po davkach dame do cesticka, rukou v nom premiesame, aby sa dobre obalili a potom po jednej davame do horuceho oleja. Neprazte vela kusov naraz, aby sa neznizila teplota oleja a vy ste tak prilis dlho krevety nevalali v nom. Zostali by tvrde, blede a mastne. Prazime na silnom ohni z oboch stran. 

22IMG_7324


Hotove krevety vyberieme na papierovy kuchynsky obrusok. Mozeme podavat ako predjedlo - jednohubku bud s chutney alebo so sladkou chilli omackou na namacanie.

Komentáre

  1. krevety robievam v pivovom cesticku .....a toto cesticko urcite vyskusam tiez, vyzera bajecne, len si musim nastudovatf z coho je ta hraska a besan. urcite najdem na to adekvatnu nahradu...Fakt super jedlo......

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára