Mooli subzi


22IMG_8731


CO POTREBUJETE:

1/3 lyzicky mletej kurkumy
voda na uvarenie redkovky

trocha oleja
1/2 lyzicky rimskej rasce
stipka asafoetida
niekolko kari listkov
1 lyzicka cerstvo struhaneho zazvoru
4 struciky cesnaku, nastruhane
1/3 lyzicky mleteho koriandru
1/4 lyzicky mleteho chilli korenia
sol
1 plna lyzica cerstveho struhaneho kokosu



22IMG_8735


AKO POSTUPOVAT:

Redkovku ocistime (okrajame) a nakrajame na mensie kusky. Vlozime ju do hrnca s vodou a kurkumou. Vodu privedieme k varu a redkovku varime 7 minut. Potom ju scedime a odlozime bokom do dlasieho pouzitia.

1


V panvici zohrejeme olej. Pridame rimsku rascu a asafoetida; rascu nechame prasknut a rozvonat. Ohen zmiernime, pridame kari listocky. Dalej pridame struhany zazvor a cesnak a chvilku restujeme. Ked cesnak zavonia pridame predvarenu redkovku, osolime a premiesame.

2


Dalej ihned pridame mlety koriander a chilli korenie, premiesame. A nakoniec pridame struhany kokos, premiesame a minutku este restujeme.

3


Tento rozpis je pre 2 osoby, ak jedlo podavate s ryzou, kari a Chapati. Pre jednu osobu ak ho podavate len s Chapati.

Komentáre