pondelok 16. júna 2014

Aloo Paneer tikki / Potato and paneer fritters


11IMG_3695


ČO POTREBUJETE (na asi 12ks):

2 väčšie zemiaky uvarené v šupke / 2 big potatoes, boiled
soľ / salt
1/2 lyžičky cesnakovo zázvorovej pasty / 1/2 tsp ginger garlic paste 
1/3 lyžičky kašmírskeho chilli korenia / 1/3 tsp kashmiri chilli powder
1/2 lyžičky chaat masala / 1/2 tsp chaat masala
nasekaná čerstvá koriandrová vňať / chopped fresh coriander leaves
môžete pridať aj nasekanú zelenú chilli papričku (ja som vynechala) / green chilli (optional)
trocha povareného hrachu (mrazeného) / boiled frozen green peas (optional)
ryžová múka podľa potreby / rice flour as needed
arašídový olej na vyprážanie / peanut oil



11IMG_3688



AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky uvaríme v šukpe a necháme poriadne vychládnuť. Potom ošúpeme a nastrúhame do misky. Pridáme k nim nastrúhaný paneer, hrach, cesnakovo zázvorovú pastu, soľ, korenia a koriandrovú vňať a dobre premiešame. Najlepšie rukou. Pridáme trocha ryžovej múky, aby sa zmes spojila a znova premiešame. Zmes necháme asi hodinku v chladničke odležať. Misku dobre uzavrieme, aby nám zmes neosychala.  / Cook unpeeled potatoes and let cool down. Peel them and grate. Add grated paneer, green peas, ginger garlic paste, salt, spices and coriander leaves. Mix well. Add some rice flour and mix well again. Place this mixture into the refrigerator and let rest for about 1 hour. Do not forget to cover the bowl with mixture before you place it into the fridge.

1


Panvicu rozhorúčime. Potrieme olejom. Keď je dobre horúca zo zemiakovej zmesi robíme guľky, ktoré sploštíme a ukladáme na horúcu panvicu. Oheň trocha zmiernime a tikki pomaly vyprážame dohneda z oboch strán. / Heat the tava. Apply some oil. When tava is hot start making small balls from the mixture. Flatten each ball between our palms and place them on hot tava. Reduce the heat a bit and fry tikkis until they turn brown on both sides.


11IMG_3687


Podávame s obľúbeným chutney, ako náplň do placiek spolu s čerstvou zeleninou ( na spôsob falafelu) alebo do žemle ako vege burger. / Serve with chutney, you can use them as filling for chapati rolls or for veg burgers.

2 komentáre: