Baklazany v kesu omacke s vonou senovky greckej

11IMG_3923


CO POTREBUJETE:

6ks baby baklazanov
hrst kesu orechov + voda na ich namocenie
1/3 lyzicky tamarindovej pasty + voda na jej rozpustenie
1/2 lyzicky susenych listkov senovky greckej + voda na ich namocenie

olej
1/2 lyzicky rimskej rasce
niekolko kari listkov
1 velka cervena cibula
3 struciky cesnaku
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/3 lyzicky mleteho chilli korenia
sol
1 lyzica paradajkoveho pyre (lepsie rozmixovat jednu cerstvu paradajku)
voda podla potreby



11IMG_3912



AKO POSTUPOVAT: 

Kesu orechy na pol hodiny namocime vo vode. Tamarindovu pastu rozmiesame vo vode. Orechy potom s trochou vody rozmixujeme na pastu a odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

1


Susene listky senovky namocime do vody. (Nedavajte ich viac, su velmi aromaticke a maju silnu chut, jedlo by vam mohlo zostat horke.)

11IMG_3891


V hrnci zohrejeme olej. Pridame rimsku rascu a kari listky. Nechame ich rozvonat.

11IMG_3883


Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak. Restujeme na stredne silnom ohni domakka.

2


Dalej pridame na mensie kusky nakrajane baklazany, mletu kurkumu a chilli korenie; osolime, premiesame a 5 minut  dusime pod pokrievkou na miernom ohni.

3


Pridame paradajkove pyre a tamarindovu vodu. Premiesame a pod pokrievkou dusime dalsich 5 minut.

4


Nakoniec pridame kesu pastu, namocene listky senovky greckej a dostatok vody, aby nam vznikla husta omacka. Kari premiesame a 2-3 minuty na miernom ohni povarime, neprikryvame.

5


Podavame s plackami ako napr. Naan, Paratha.



11IMG_3918

Komentáre