štvrtok, 5. júna 2014

Hrachovy Hummus / Green peas hummus

Hummus nemusi byt len s cicerom. V poslednej dobe ma bavia zelene suroviny, a tak som aj dnes urobila hummus nazeleno.


11IMG_3392



CO POTREBUJETE:

1 hrncek (200ml) cerstvo vyluskaneho hrachu / 1 cup of fresh peas
voda na blansirovanie hrachu + sol / water and salt
2 struciky cesnaku (pre viac palivy hummus, dajte 4 struciky) / 2 garlic cloves
20 listkov thajskej bazalky (alebo koriandrova vnat) / 20 leaves of thai basil
stava z 1 baby citrona  (alebo 2 lyzice stavy z citrona) / lemon juice from 1 baby lemon
sol podla chuti / salt
tandoori masala na dochutenie (alebo mleta rimska rasca) / tandoori masala (or cumin powder)



11IMG_3398



AKO POSTUPOVAT:

Cerstvy hrach si vyluskame.

1


Vyluskany hrach 2 minutky povarime v osolenej vriacej vode, odkial ho prelozime do ladovej vody (blansirujeme). / Bring water with salt in the pot to the boil. Add fresh peas and boil for 2 minutes. Strain and keep the peas in cold water.

2


Potom hrach dame do mixera. Pridame cesnak, listky bazalky, stavu z citrona, tahini a vsetko rozmixujeme dohladka. Hummus prelozime do misky. / Keep the peas in blender. Add garlic, thai basil, lemon juice, tahini and blend until smooth consistency.

3


Do hummusu pridame troska soli a tandoori masala na dochutenie. Dobre premiesame a mozeme podavat. / Add little bit of salt, tandoori masala and stir well.

4



My lubime hummus vychladeny a s pecivom. / Before serving you can keep hummus in the refridgerator. Serve with bread.


11IMG_3406

4 komentáre:

  1. Já bych si moc přála mít dovolenou aspoň tak půl roku, abych mohla všechno, co se mi tu líbí, vyzkoušet. Tvoje fotky mě vždycky tak moc nalákají na vaření, ale času na něj už tolik není... A tak si dneska možná alespoň po prohlédnutí několika tvých receptů dojdu na oběd do indické restaurace :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem Meg :) aj ked ku kvalite fotiek, ake robis ty mam pred sebou este dlhu cestu, ale potesila si ma :)

      Odstrániť