utorok 3. júna 2014

Rascový posúch bez kysnutia


11IMG_3269



ČO POTREBUJETE (na 1 posúch):

300g bielej múky (maida)
100g celozrnnej múky (atta)
soľ
1 plochá lyžička prášku do pečiva 
rímska rasca
ľanové semienka
1 lyžica oleja
300ml minerálky (sódovky)


11IMG_3263



AKO POSTUPOVAŤ:

V miske zmiešame všetky suché suroviny. Pridáme minerálku a olej a zamiesime cesto.

11IMG_3258

11IMG_3259


Plech môžeme vystlať papierom na pečenie, poprášime ho múkou a cesto naň rukou roztlačíme na hrubšiu placku. Placku pokvapkáme troškou vody.

11IMG_3260


Posúch pečieme v predohriatej rúre na 200st. asi 25 minút. Hotový vyberieme z rúry a pokropíme troškou vody. Necháme na mriežke vychládnuť.

6 komentárov:

  1. Veľmi jednoduchý, lacný a pokiaľ je svieži, tak určite aj úžasný. Najbližšie vyskúšam a aj napíšem výsledok. Ďakujem za recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dnes si ho aj upeciem,ale z mojej bezlepkovej muky,uz sa tesim na neho

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vypadá to moc dobře :-) - krásné fotky :-)

    OdpovedaťOdstrániť