utorok, 1. júla 2014

Cicer, paradajka, kesu natierka s chutou cesnaku a thajskej bazalky


11IMG_4157


CO POTREBUJETE:

60g kesu nesolenych orechov
120g uvareneho ciceru
troska vody, v ktorej sa cicer varil
1 paradajka
5strucikov cesnaku
olivovy olej
sol
mlete cierne korenie
trocha stavy z citrona
cerstve listky thajskej bazalky


11IMG_4154



AKO POSTUPOVAT:

Suchy cicer na noc namocime vo vode. Rano preplachneme a uvarime v tlakovom hrnci domakka. Varime 30 minut na miernom ohni od natlakovania hrnca, bez hvizdalky. Uvareny cicer nechame vychladnut.

Kesu orechy opecieme dohneda na suchej panvici. Cesnak nakrajame na stvrtinky pozdlzne a orestujeme dohnedkava na troche olivoveho oleja.

1


Kesu orechy, cesnak a paradajku dame do mixera a vymixujeme. 

2


Pridame uvareny cicer, troska olivoveho oleja a troska vody, v ktorej sa cicer varil. Vymixujeme na konzistenciu natierky.

IMG_4143


Natierku prelozime do misky. Pridame stavu z citrona, sol a mlete cierne korenie a dobre premiesame.

3


Nakoniec vmiesame nasekane listky bazalky, zamiesame a mozeme dat vychladit. 

4



11IMG_4151


Podavame s chlebom alebo pecivom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára