Gobi Musallam

11IMG_4586



CO POTREBUJETE:

225g (1 maly) karfiol
voda na jeho uvarenie
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/3 lyzicky mletej sladkej papriky
sol
hrst nesolenych kesu orechov

1 cervena cibula
1 lyzicka cesnakovo - zavorovej pasty
1 susena cervena chilli papricka
1 lyzicka tandoori masala
1/2 lyzicky rimskej rasce
1/3 lyzicky mletej kurkumy
3 mensie paradajky
sol
1 plocha lyzicka jagerry (palmoveho cukru)
200ml kokosoveho mlieka

olej na potretie pekaca


11IMG_4581



AKO POSTUPOVAT:

Kesu orechy si namocime v troche vody asi na pol hodiny.

2


Do hrnca dame vodu, sol, kurkumu a sladku cervenu papriku a vodu nechame zovriet. Ked sa zacne varit, vlozime karfiol vcelku, ohen zmiernime (ale tak, aby sa voda varila) a varime 8 minut pod pokrievkou.

1


Potom karfiol vyberieme na tanier a odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

3


V druhom hrnci zohrejem 1 lyzicu ghee. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme domakka.

4


Potom pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a susenu chilli papricku a restujeme asi 2 minuty. Dalej pridame mletu kurkumu, rimsku rascu a tandoori masala, premiesame.

5


Hned pridame nakrajane paradajky, sol, jaggery, senovku grecku, premiesame a na miernom ohni dusime pod pokrievkou asi 8-10 minut. Premiesavame obcas.

6


Ked sa paradajky po tych 10 minutach trocha rozpadnu, hrniec odlozime z ohna a zmes nechame trocha vychladnut. Vychladnutu zmes potom dame do mixera, pridame vopred namacane kesu orechy, kokosove mlieko a vymixujeme na omacku. 

7


Pekac potrieme olejom (ja som pouzila alobal na vystlanie, nie je to nutne). Karfiol polozime do stredu a prelejeme ho omackou, ktoru sme si pripravili.

8


Ruru predohrejeme na 180st. a karfiol v nej pecieme 15-20 minut.

9


Komentáre