Paneer Kolhapuri


11IMG_4456


CO POTREBUJETE:

200g Paneeru

8ks mandli (alebo kesu orechov, alebo miesto orechov 1 lyzicka bieleho maku)
1/3 lyzicky feniklovych semien
1/2 lyzicky gulateho cierneho korenia
2 zelene kardamony
2 klinceky
1 lyzicka sezamovych semien

olej
1/2 lyzicky tmavej rimskej rasce (shah jeera)
2 stredne velke cervene cibule
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty
2 stredne velke paradajky
1 plocha lyzicka mleteho koriandru
1/2 lyzicky mleteho chilli korenia
1/2 lyzicky garam masala
sol
voda podla potreby
koriandrova vnat na ozdobu


11IMG_4459



AKO POSTUPOVAT: 

V panvici nasucho opecieme mandle, feniklove semena, kardamony, klinceky, gulate cierne korenie a kokos. Opekame na stredne silnom ohni, casto premiesavame. Kokos musi trocha zmenit farbu a zavonat. 

1


Ked ohen vypneme, pridame sezamove semena a premiesame. Potom tuto zmes necham trocha vychladnt a s trochou vody rozmixujeme na pastu. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

2


V tej istej panvici zohrejeme olej. Pridame rimsku rascu a nechame ju rozvonat.

3


Dalej pridame nadrobno nakrajanu cibulu a na miernom ohni oprazime domakka. Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a 2 minuty restujeme, aby sa stratila jej typicka vona.

4


Potom pridame kokosovu pastu a paradajky, ktore sme si rozmixovali. Premiesame. Pridame vody podla potreby, aby vznikla husta omacka.

5


Pridame mlety koriander, mlete chilli korenie a garam masala. Premiesame.

6


Dalej hned pridame sol a nakrajany paneer, premiesame. Na miernom ohni pod pokrievkou povarime este asi 3 minuty.

7


Podavame s plackami.


11IMG_4453

Komentáre