Hrncekove knedle


Hrncekove knedle



CO POTREBUJETE (na 5ks):

4 rozky
(alebo 8ks sendvicoveho chleba)
3 vajicka
300ml mlieka
90g masla
(alebo ghee)
180g muky 
(pouzila som maida)
1 plocha lyzicka prasku do peciva
sol 
(aj rozky su slane, takze opatrne s nou)
olej a muka na vymastenie a vysypanie hrncekov


Hrncekove knedle



AKO POSTUPOVAT:

Ja som si pripravila 5 hrncekov. Ako prve si ich vymastime olejom a vysypeme mukou, odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Rozky si pokrajame na kocky a zalejeme ich rozpustenym maslom. V mlieku rozmiesame zltky, troska soli a tiez to vylejeme na pokrajane rozky. Nechame tuto zmes chvilu postat. Zatial si z bielkov vyslahame tuhy sneh.

K namocenym rozkom pridame muku zmiesanu s praskom do peciva a premiesame. Nakoniec zlahka primiesame vyslahane bielka. Lyzicou tuto zmes rozdelime do pripravenych hrncekov, asi do 2/3 velkosti hrnceka. 

Do velkeho hrnca dame zovriet vodu. (Voda musi siahat do vysky 3/4 hrnceka po ich vlozeni.) Ked voda zacne vriet, vlozime do nej hrnceky s plnkou. Ak by vody bolo malo, dolejeme vriacu vodu. Hrniec prikryjeme a knedle varime 40 minut.
Hrncekove knedle


Potom hrnceky vytiahneme, nozom prejdeme po obvode plnky v hrnceku, aby sme ju uvolnili od hrnceka, ak by sa niekde  prilepila. Ale ak sme hrncek dobre vymastili a vysypali, nemalo by sa to stat. Potom uz len vyklopime, nakrajame na kolieska a mozeme podavat.



Hrncekove knedle

Komentáre