piatok 26. septembra 2014

Toor dal chutney


IMG_5627


CO POTREBUJETE:

1/2  hrnceka toor dal
1 susena cervena chilli papricka
1/4 lyzicky rimskej rasce
1/4 lyzicky tamarindovej pasty (alebo citronova stava)
voda podla potreby
sol

1 plna lyzicka ghee
1/3 lyzicky tmavych horcicnych semien
1/3 lyzicky urid dal
stika asafoetida
2 nadrobno nakrajane cesnaky
niekolko kari listkov


IMG_5630



AKO POSTUPOVAT:

Toor dal opecieme nasucho na panvici, kym nezavonia orieskovo. Nesmie stmavnut. Premiesavajte ho, aby sa opiekol rovnomerne. Odlozime ho potom bokom vychladnut.

1


Medzitym si nasucho opecieme chilli papricku a rimsku rascu. Rasca musi zavonat. Odlozime na tanierik vychladnut. Opeceny toor dal, chilli a rimsku rascu dame do mixera a vymixujeme na prasok. Pridame tamarindovu pastu a trocha vody a znova premixujeme.

2

3


Chutney prelozime do misky a pridame sol. Premiesame.

4


V hnric zohrejeme ghee. Pridame horcicne semienka, urid dal a asafoetida, par sekund oprazame. Pridame cesnak a  kari listky a oprazame, kym cesnak nezavonia. Pozor, aby urid dal velmi nestmavol. Toto vylejeme spolu s ghee do chutney a premiesame.


5


Mozeme podavat ihned alebo vychladene. Najlepsie chuti s roznymi plackami ako Dosa, Ghavan..






IMG_5635

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára